Napisałem sobie kiedyś prowizorycznie i na szybko program do raportowania wysyłek. Spieszyło mi się, więc nie dbałem specjalnie o optymalizację itp. Teraz jak już baza trochę waży powstała nowa wersja mego programu i działa na innej bazie danych, gdzie jest inny układ kolumn. Prawie udało mi się wszystko przewalić, ale zatrzymałęm się w miejscu.
Otóż mam takie coś:
INSERT INTO db2.dokumenty (id_wysylki , nazwa , pesel , numer , uwagi) SELECT ch_id , name , p_n REGEXP '^[0-9]{11}$', p_n REGEXP '^[a-zA-Z]{3}[0-9]{9}$' , uwagi FROM db1.dokumenty;
W miejscach, gdzie jest regexp wpisuje mi 1 lub zero, w zaleznosci, czy spelniony jest lub nie warunek, ale ja chcę, zeby wpisał mi wartość komórki (kiedys pole do trzymania numeru id wysylki, lub peselu odbiorcy bylo w tej samej kolumnie, teraz jest to rozwalone na dwie). Kombinowałem z IFami, ale nie wiem jak za bardzo ich użyć

A i od razu pytanie bo też nie wiem. Czy jest jakaś możliwość wykonywania procedur na przykładzie:
CALL nazwa_procedury(SELECT id_wysylki FROM db2.dokumenty);
Próbowałem i mi to zadziałać nie chce, ale może coś źle konstruuję zapytanie... W procedurze mam jedną zmienną, która jest identyfikatorem wysyłki, a później to już samo śmiga

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam,