Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak usunąć nagłówki i stopki w IE przy drukowaniu.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
exseerius
Witam,

Byc moze jest to awykonalne, niemniej jednak zapytam. Czy da sie usunąc te drukowane pierdoły co IE dodaje. Chodzi o tytul strony + data
Ilość stron + adres strony. Ogólnie mam aplikację do wyliczania czegoś na swoim serwerze i nie chcę, żeby każdy właził na te stronę. Od razu odpowiadam. Nie wyłącze tego w IE, bo ostep do wyliczadełka mam nie tylko ja, a większość z osob co moze z niego korzystac, jak słyszy "musisz wejśc w ustawienia...." od razu rezygnuje tongue.gif

Tak więc, czy da się to wyłączyć z poziomu JS'a?

Pozdrawiam,
czachor
Nie da się.
l0ud
Przez JS prawie na pewno nie ma takiej możliwości. Jeżeli jednak głównym celem działania skryptu jest wydrukowanie jego pracy, rozważyłbym generowanie dokumentu z wynikiem: pdf, albo chociażby rtf.
exseerius
No tak, ale wygenerowanie pdfa, tudziez rtfa, troche zajmuje maszynie i zanim sie to zrobi + ściągnie + otworzy + wydrukuje troche mija, a tu chodzi o czas...
czachor
Nic nie poradzisz (oprócz wspomnianego "wejdź w ustawienia..."). Myślę, że wygenerowanie PDF-a nie będzie wielkim obciążeniem, zwłaszcza, że PDF może potem być przydatny dla użytkownika.
exseerius
No trudno... Bedzie trzeba sobie poradzic... Najwyzej zahasłować sajta i niech sie ludzie bujaja tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.