Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne wciskanie przycisku w JS
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
dsinfo
Witam! bardzo serdecznie.

Otóż mam skrypt, który można pobrać klikając na poniższy adres:

http://www.sendspace.pl/file/ddoLUqB3/
.
I chciałbym zrobić, aby po kolei np. co 5 sekund wciskały się automatycznie następujące przyciski w ustalonej kolejności:
Połącz
Początek transakcji
Linia transakcji
Linia transakcji
Linia transakcji
Linia transakcji
Linia transakcji
Koniec transakcji
.

Z tym, że jest jedna sprawa. A, mianowicie do każdego z tych przycisków przypisana jest odpowiednia funkcja,
tzn. że po naciśnięciu danego przycisku aktywowane jest dane polecenie. Chodzi oto aby, po automatycznym
wciśnięciu danego przycisku owe polecenia były wykonywane.

Do uruchamiania powyżej zamieszczonego skryptu wymagana jest kontrolka ActiveX ThermalLib 6 ( http://www.posnet.com.pl/files/1277/Install_ThLib006.exe ).

To automatyczne wciskanie chciałbym zrealizować za pomocą skryptów Java Script. Mój problem polega na tym, że nie wiem jak zrobić aby to działało poprawnie. Nie będzie tu chyba dokońca poprawnie sprawdzać się polecenie setTimeout().

Proszę o pomoc.
paziek
Powiedziałbym, że
Kod
function simulateClick(cb) {
    var evt = document.createEvent("MouseEvents");
    evt.initMouseEvent("click", true, true, window, 0, 0, 0, 0, 0, false, false, false, false, 0, null);
    var canceled = !cb.dispatchEvent(evt);
    if(canceled) {/* A handler called preventDefault */} else {/* None of the handlers called preventDefault */}
}

Ale robisz to pod IE, więc powiem tak:

Jak wykonasz efekt kliknięcia na przycisku, to odpal również odpowiednią funkcję przypisaną temu buttonowi.
W sensie "Przyciskam button1, wiem, że button1 ma przypisaną funkcje "gaga()", więc ja też sobie odpalę"

No i.. nie sądzę, aby byli tutaj jacyś chętni do instalowania kontrolek ActiveXa, czy też odpalania jakichkolwiek innych kontrolek ActiveXa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.