Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: iframe automatyczna wysokość - błąd
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lysyluszowice
Witam,
mam problem z iframe, otóż mam pewną funkcje w JavaScript z http://rafael.webd.pl/tmp/resizeIframe/
resizeIframe.js
  1. function resizeIframe(x){try{x.scrolling='no',x.style.height=x.contentWindow.document.body.scrollHeight+30+'px'}catch(x){}}

html:
  1. <script type="text/javascript" src="resizeIframe.js"></script>
  2. </head>
  3. <iframe width="100%" src="plik.html" onload="resizeIframe(this)"> </iframe>
  4. </body>
  5. </html>

Na localu, bądz na tym samym serwerze wszystko działa cacy, wysokość idealnie się dopasowuje.
Problem zaczyna się gdy plik w iframe jest z innego serwera np: src="http://wp.pl" i tu zaczynają się schody wysokość jest max 200px i nie chce sie rozciągać.

Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.
erix
Kod
x.contentWindow.document

Z tego, co mi wiadomo, to ten atrybut jest już powoli usuwany w implementacjach JS przeglądarek.

Cytat
Problem zaczyna się gdy plik w iframe jest z innego serwera

Podejrzewam, że przeglądarka robi tak ze względów bezpieczeństwa.
lysyluszowice
Dopisałem do .js
CODE

x.contentWindow.document function resizeIframe(x){try{x.scrolling='no',x.style.height=x.contentWindow.document.body.scrollHeight+30+'px'}catch(x){}}

Niestety nadal nie działa
erix
Kod
alert(unescape(Zacznij%2C%20cholera%2C%20myslec%2C%20a%20nie%20kopiowac%20na%20slepo%21));

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Przepisałeś na ślepo, bo zauważyłeś, że ktoś kod podał?
lysyluszowice
Cytat(erix @ 6.01.2009, 20:06:11 ) *
Kod
x.contentWindow.document

Podejrzewam, że przeglądarka robi tak ze względów bezpieczeństwa.

Da się to jakoś obejść? może zamiast iframe innym sposobem?
erix
A w jakim celu w ogóle używasz <iframe />? Może nie ma on w ogóle sensu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.