Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ghul0
Witam
Mam problem z obiektowym połączeniem do mojej bazy danych

na loocalhost wszystko śmigało ok ale jak przeniosłem bazę danych na inny serwer to po wpisaniu:

Kod
$db_connect = new mysqli('sql.victhazlach.nazwa.pl', 'login', 'haslo', 'baza');

wyskakuje mi taki błąd:

Kod
Warning:  mysqli::mysqli() [[url="http://localhost/URL-path/moorie/mysqli.mysqli"]mysqli.mysqli[/url]]: (HY000/2005): Unknown MySQL server host 'sql.victhazlach.nazwa.pl' (1)

wszystkie hasła na pewno są dobre bo jak sprawdziłem i wpisałem złe hasło to wyświetliło komunikat że brak dostępu do bazy

Z góry dzięki za pomoc:)
erix
Czy z takimi danymi działa połączenie wywoływane przez mysql_connect" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual?

Komunikat wygląda na to, jakby był nieprawidłowy host do bazy. Sprawdź jeszcze uprawnienia do połączeń w panelu serwera.
ghul0
mysql_connect nie działało ale dodałem port i działa, sprawdzałem przy new mysqli i dalej ten sam bład
zulus
Spróbuj dodać port przy mysqli. To powinien być argument po baza
ghul0
dodałem, nadal to samo
zulus
"sql.victhazlach.nazwa.pl" to adres do PHPMyAdmina. Czy aby na pewno to adres bazy danych? Spróbuj z localhost, ew zobacz w pomocniku nazwa.pl jak Ci się każą łączyć z bazą.

Jakiej wersji MySQL używasz, bo na nazwa są dwie.
ghul0
Połączyło mnie

dzięki za pomoc, podawałem port ale podawałem zły bo do MySQL 5 ma być 3305

Dzięki:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.