Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] Problem z ciasteczkiem...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gregoryg
Witam serdecznie!
Robię taką oto stronkę http://www.savitri.w8w.pl/glowna.php i mam pewien problem z usunieciem ciasteczek. Problem można zauważyć po drugim wejściu na stronę jak otwiera się strona główna to tło powinno być niebieski itd. jak przy pierwszym razie. Tak niestety nie jest, bo strona zapisuje ostatnie odwiedziny np. w dziale Reiki i tło już jest zielone (podmiana stylów css). Proszę o pomoc lub wskazówkę jak się tego pozbyć. Moim zdaniem to nieusuwanie ciasteczek ale mogę się mylić...
Pozdrawiam
erix
Ale po co tak kombinujesz...? Nie możesz po prostu sprawdzać, jaka strona i odpowiednio dopisać CSS...?

A jeśli chodzi o kasowanie ciastek:
Cytat
Cookies must be deleted with the same parameters as they were set with. If the value argument is an empty string, or FALSE, and all other arguments match a previous call to setcookie, then the cookie with the specified name will be deleted from the remote client.
gregoryg
Przecież tak też robię. Sprawdzam zmienną jaka jest teraz strona i dołączam css odpowiedni. Ale dalej nie wiem jak wykasować ciasteczka.
Wygląda to tak:

<div id="menu">
<ul>
<li><a href="?go=glowna" onclick="skin.set('/Style/style.css');">Główna</a></li>

<li><a href="?go=omnie" onclick="skin.set('/Style/style_omnie.css');">O Mnie</a></li>

<li><a href="?go=reiki" onclick="skin.set('/Style/style_reiki.css');">Reiki</a></li>

<li><a href="?go=joga" onclick="skin.set('/Style/style_joga.css');">Joga</a></li>

<li><a href="?go=muzyka" onclick="skin.set('/Style/style_muzyka.css');">Muzyka</a></li>

<li><a href="?go=warsztaty" onclick="skin.set('/Style/style_warsztaty.css');">Warsztaty i Kursy</a></li>

</ul>
</div>

<div id="center">
<?php
$go=$_GET["go"];
switch($go)
{
case "glowna":
include("Zasoby/Strony/strona_glowna.html");
break;

case "omnie":
include("Zasoby/Strony/omnie.html");
break;

case "reiki":
include("Zasoby/Strony/reiki.html");
break;

case "joga":
include("Zasoby/Strony/joga.html");
break;

case "muzyka":
include("muzyka.html");
break;

case "warsztaty":
include("Zasoby/Strony/warsztaty.html");
break;

default:
include("Zasoby/Strony/strona_glowna.html");
break;
}
?>
</div>
erix
Cytat
Ale dalej nie wiem jak wykasować ciasteczka.

Manuala, to Ty na oczy widziałeś? Jest tam wszystko jasno napisane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.