Stworzyłem tabele z trzema polami ID, NAZWA i SEGMENT. ID jest kluczem i przydzielany jest automatycznie, NAZWA to bedzie nazwa kategorii a SEGMENT to będzie Główny SEGMENT do którego będzie należała kategoria. Mam 3 segmenty: Teledyski, Filmiki, Gry Online. Oto tabela "TELE" z bazy mysql:

Wcześniej plik teledyski.php kategorie zapisywał do pliku, tym razem chciałbym żeby zapisywał mi do bazy mysql, miałby zapisywać zmienną "nazwa" do bazy, natomiast "segment" byłby zapisywany jako stała "teledyski", id tworzy się automatycznie. Moj kod php wygląda tak:
<?php include '../tele.php'; switch ($_GET['x']) { case 'new': if ($_POST['category']) { } else { ?> <form action="index.php?page=teledyski&x=new" method="post"> <div style="margin-bottom: 20px;">Nazwa kategorii: <input type="text" name="category" size="30" /> <input type="submit" value="Dodaj"></div> </form>
Co musze zmienić żeby zapisywał mi do bazy?
edit:
doszedłem do wnioski że wystarczy chyba zmienić tylko ten kod:
$h = fopen('../tele.php', 'w+'); $filmiki = array_merge($filmiki, array(stripslashes($_POST['category']))); fwrite($h, "<?phpr\n$filmiki = " . parse_array($filmiki) . ";r\n?>"); fclose($h);
edit:
ułożyłem taki kod ale niestety teraz wogole nic sie nie wyświetla :/
<?php switch ($_GET['x']) { case 'new': if ($_POST['category']) { } else { ?>