Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lightox, Java oraz IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
lukas0987
Witam,

Sprawa wygląda następująca.

Gdy wrzucę kodzik do strony z lightbox'em:
<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>

To pod IE nie można otworzyć strony i wyświetlany jest komunikat: "Internet Explorer nie może otworzyć strony..."

Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Próbowałem w/w kod wrzucić przed tag </body> ale to nie pomogło.
Na innych stronach wrzucam normalnie lightboxa i śmiga pod IE.

Nie bardzo rozumiem, w czym może być problem, dodatkowo google analytics jest wrzucone za pomocą javy.
wookieb
1) Nie javy..
2) Wrzuć w sekcję head.
lukas0987
Oczywiście że musi być w Head, ale nie działa wtedy.
Często skrypty które nie działają w head można przenieść przed </body>

P.S problem leży w Javie. Wygooglaj sobie to zagadnienie.
wookieb
No bo nie czytasz instrukcji "obsługi" lightboxa
Cytat
It doesn't work at all. The image opens up in a new window. This is commonly caused by a conflict between JS scripts. Check your body tag and look for an onload attribute. Example:
<body onload="MM_preloadImages(‘/images/menu_on.gif’)…;">
A quick fix to this problem is to append the initLightbox() to the onload attribute as so:
<body onload="MM_preloadImages(‘/images/menu_on.gif’)…;initLightbox()">
Po 2 lepszy jest jquery lightbox

Cytat
P.S problem leży w Javie. Wygooglaj sobie to zagadnienie.

Irony mode On...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Java
Cytat
Javy nie należy mylić ze skryptowym językiem JavaScript, z którym wspólną ma jedynie składnię podstawowych instrukcji.

Tego to pewnie nie wygooglowales?
lukas0987
Wiesz co, zainstalowałem jquery lightbox i problem znikł całkowicie.
Nie jestem mocy w javie czy tam javascript, właściwie pojęcia o tym nie mam, ale zastanawia mnie czym się różni jquery lightbox od zwykłego lightboxa.
Znaczym tym że biblioteką to wiem, ale zastanawia mnie praktyka, szybciej chodzi czy jak?
jarek_bolo
Ostatnio da się zauważyć nagminne odnoszenie się do JSa poprzez sam wyraz Java !

LUDZIE TO SĄ DWIE RÓŻNE SPRAWY exclamation.gif

Moderatorzy zamykajcie może takie tematy do czasu poprawienia nazewnictwa, bo takie praktyki nie powinny mieć miejsca. Nieświadomych różnicy użytkowników należy stanowczo uświadamiać!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.