Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JPortal + Ligamaxbeta2 + SQL (mały problem z kodem)
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
adam1108
Jest taki problemik, mam zainstalowany na serwerze portal JPortal + dodatek Ligamaxbeta2. Liga wiem ze jest wgrana dobrze tylko nie dodaje mi niczego do tabel w bazie danych. W panelu administracyjnym wyskakuje komunikat:
ladmin.php wyskakuje takie coś:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/accounts_a/kropkakompl/public_html/ladmin/.adm.php on line 42

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/accounts_a/kropkakompl/public_html/ladmin/.adm.php on line 45

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/accounts_a/kropkakompl/public_html/ladmin/.adm.php on line 48

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/accounts_a/kropkakompl/public_html/ladmin/.adm.php on line 51

Podaje linie:

Kod
$result = mysql_query("SELECT * FROM $teams_tbl");
$ile = mysql_num_rows($result);

$result = mysql_query("SELECT * FROM $players_tbl");
$ile2 = mysql_num_rows($result);

$result = mysql_query("SELECT * FROM $referee_tbl");
$ile3 = mysql_num_rows($result);

$result = mysql_query("SELECT * FROM $treners_tbl");
$ile4 = mysql_num_rows($result);

Może ktoś pomóc? kompletnie się na tym nie znam a bardzo mi zależy na instalacji tego modułu.
Foxx
Sprawdź czy mysql_query zwraca jakieś błędy:
  1. <?php
  2. $result = mysql_query("SELECT * FROM $teams_tbl") or die(mysql_error()); // dla każdego mysql_query()
  3. ?>

EDIT: aha, no jeżeli nie dodaje danych do tabel i są one puste to normalne że dostajesz ten warning. Skup się w takim razie raczej na dodawaniu danych a nie na wyciąganiu ich z bazy.
piotrooo89
połączenie z baza jest? w tych zmiennych też masz jakieś wartości?
adam1108
hehe sory nie bardzo czaje o czym mówicie winksmiley.jpg

połączenie z baza chyba jest (wczesniejsze moduly instalowalem bez problemu), wszystko działa żadnych błedów tylko po wejściu w panel modułu nic sie nie da zrobić.

jak wam cos moze pomoc to znalazlem takie cos:

http://www.osiol.net/index.php?showtopic=19557

ten sam blad
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.