Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]jak podpiac mysql 5.1 pod php 5?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
benek
Witam

Mam problem z podpięciem Mysql 5.1.31 pod php 5.2.8, server to apache 2.2.11, system Vista.
Skonfigurowałem już php i apache, wszystko działa, w pliku konfiguracyjnym apache'a ustawiłem sciezke dostepu do php.ini,
natomiast w pliku php.ini ustawiłem sciezke dostepu do modułów jakie ma wczytac automatycznie mimo to php i tak nie komunikuje sie z mysql.
Bardzo prosze o pomoc nie wiem gdzie popełnilem blad ? sciana.gif

Pozdrawiam

--
na przyszłość pamiętaj o tagach w temacie

erix
k_@_m_i_l
A odkomentowałeś rozszerzenie php_mysql.dll questionmark.gif
benek
tak jest wszystko "odkomentowałem" moze najlepiej bedzie jak wrzuce tutaj swoj php.ini bedzie latwiej wylapac blad ale to dopiero wieczorem jak wroce do domu

pozdrawiam

link do pliku konfiguracyjnego php

http://www.speedyshare.com/481770283.html

pozdrawiam
k_@_m_i_l
Jak dla mnie to ew. błąd może być tu,dziwna nazwa katalogu,być może tu popełniłeś błąd,bo reszta wygląda na ok. :
Kod
extension_dir = "C:/_php/ext"

nie powinno być :
Kod
extension_dir = "C:\php\ext"
questionmark.gif
benek
zmienilem nazwe folderu zrobilem do tego odpowiednia konfiguracje i nadal nic kombinowalem tez z uzyciem slasha i backslasha i tez nic :/ sie zalamalem ale dzieki za odpowiedz

pozdrawiam
k_@_m_i_l
A moje pytanie jest jeszcze jedno : Czy skopiowałeś biblioteki rozszerzeń z C:\php\ext do katalogu C:\windows\system32 questionmark.gif
benek
widzisz i tu byl moj blad poniewaz skopiowalem tylko niektore pliki z katalogu ext, teraz wrzucilem wszystko do system32 i smiga idealnie

dziekuje za pomoc

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.