Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Sonda- Problem wielkrotne głosowanie...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adam1024
Witam...

Mam malutki problem a mianowicie w sondzie którą znalazłem nie ma blokowanie przed wielokrotnym głosowaniem i można głosować do woli....

Proszę o pomoc. Jak zrobić to aby nie można było głosować więcej niż jeden raz z danego IP na dobę

TUTAJ JEST TA SONDA - A WŁAŚCIWIE PLIKI SONDY
sowiq
1. cookies, ale to rozwiązanie do D****
2. zapis IP do ( a ) pliku / ( b ) bazy danych

słowa kluczowe do 2.a
- $_SERVER['REMOTE_ADDR']
- file()
- fwrite
- explode
- trim
Za pomocą tych 5 słów kluczowych napiszesz sobie system. Aha - oczywiście jeszcze musisz ruszyć głową/poczytać manuala. Jeśli to dla Ciebie za dużo - zapraszamy na działu 'Giełda' .
blooregard
Mała sugestia - nie blokuj po IP, bo jak zablokujesz IP routera dużej sieci, to nikt z niej korzystający już nie zagłosuje.
webdice
Przenoszę z działu Programowanie obiektowe.
adam1024
Moglibyście mi to zrobić? 

I dać gotowe pliki?

Proszę was
webdice
Cytat(adam1024 @ 3.03.2009, 06:47:57 ) *
Moglibyście mi to zrobić?

Nie moglibyśmy, forum jest od pomagania, a nie od pracowania za kogoś.

I dać gotowe pliki?

Wysłać na serwer i uruchomić jeszcze?

Proszę was

To ja Cię proszę, zlituj się. Albo zaczniesz myśleć i robić coś sam (My ewentualnie nakierujemy Cię na dobre rozwiązanie), albo wątek zostanie zamknięty.
sowiq
Wyraźnie napisałem Ci o tym w pierwszym moim poście.
Cytat(sowiq @ 2.03.2009, 16:33:44 ) *
Za pomocą tych 5 słów kluczowych napiszesz sobie system. Aha - oczywiście jeszcze musisz ruszyć głową/poczytać manuala. Jeśli to dla Ciebie za dużo - zapraszamy na działu 'Giełda' .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.