Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jin
WItam.

Wyskakuje mi bez przerwy taki komunikat i niemoge sobie z tym poradzić.
Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in

Kod
   function clean($text, $pl = 1, $zam = "_") {
       $ret = strtolower($text);
       if($pl == 1) {
           $ret = strtr($ret,"ĄĆĘŁŃÓŚŹŻ","ąćęłńóśźż");
           $ret = strtr($ret,"ąćęłńóśźż","acelnoszz");
       }
       for($i = 0; $i <= strlen($ret); $i++) {
           if( ((ord($ret[$i]) < 48) || (ord($ret[$i]) > 57)) && ((ord($ret[$i]) < 97) || (ord($ret[$i]) > 122)) ) {
               if($ret[$i] <> " ") {
                   $ret[$i] = $zam;
               } else {
                   $ret[$i] = "_";
               }
           }
       }
       return($ret);
   }

w Mozilli wyskakuje mi Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.

dopiero w IE6 wyskoczył mi błąd Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded

ktoś wie co to może być ?
nospor
Cytat
ktoś wie co to może być
To znaczy ze skrypt wykonuje sie ci ponad 2 minuty. ciut dlugo....
jin
ok ale właśnie dlaczego tak długo się to robi

coś w funkcji jest nakopane ?

przeglądarka mówiż że błąd jest
w lini gdzie jest kod:

Kod
$ret[$i] = $zam;
ucho
< zamiast <= w warunku fora
zegarek84
strlen($ret) - to powinieneś policzyć przed pętlą do jakiejś zmiennej zamiast co każdy znak sprawdzać długość ciągu ;p - bo tak teraz to działa....
$i++ -> użyj ++$i
(ord($ret[$i]) - sprawdzasz to 4 razy - przed warunkiem chyba warto by było to obliczyć w jakiejś zmiennej??

sobie w niedługim czasie mam zamiar napisać pewne narzędzie które z założenia miało działać w tle conajmniej kilka godzin z wykożystaniem funkcji sleep() na obliczone przerwy - dzisiaj nie mam czasu ale muszę sprawdzić - lub napisz nie optymalizując swojej funkcji czy mimo zerwanego połączenia skrypt Ci się wykonał do końca?? (nie zoptymalizowany wynik możesz zapisać do pliku) - nie pamiętam czy przeglądarka wysyła sygnał przerwania a dziś nie mam czasu - sprawdź na tym błędzie i daj odpowiedź a swoją funkcjię zoptymalizuj co najmniej pod tym kontem co wspomniałem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.