Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [apache] nie można wyświetlić strony
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Arek00
mam taki dziwny problem. miałem bardzo długo zainstalowany na lokalnym komputerze serwer apache. ostatni raz uruchamiałem go może 2 dni temu. dziś ponownie go uruchomiłem. apache monitor pokazuje wszystko ok ale wejście przez przeglądarkę daje komunikat "nie można wyświetlić strony". sprawdzałem na dwóch przeglądarkach i jest to samo. wyłączyłem na chwilę firewalla i nic się nie zmieniło. ktoś może wie gdzie mam szukać przyczyny? co sprawdzać?

nie wiem czy to może mieć związek ale od jakiegoś czasu w firefoxie gdy np. pomylę adres to zamiast komunikatu że firefox nie może wyświetlić strony mam przekierowanie na tego typu adres:

http://notfound-entry.org/?d=www.blednyadres.pl

na tej stronie była wyszukiwarka google a dziś mam błąd 403
soft_dev
Apache na Linuksie? No i pokaż logi bo bez nich ciężko zgadnąć co jest nie tak winksmiley.jpg
Arek00
postanowiłem przeinstalować cały serwer i okazało się że nadal nie działa. ale podczas poszukiwań rozwiązania rzuciło mi się w oczy "127.0.0.1" i postanowiłem sprawdzić w ten sposób. okazało się że tak działa. w pliku \WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts miałem taki zapis:

::1 localhost

usunąłem go i jest ok smile.gif

szkoda że nie pomyślałem o tym wcześniej ale jest jeden plus: będę miał najnowsze apache, php i mysql smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.