Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Zipowanie plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gsmphone
Witam,

Dzisiaj mam problem dot zipowania plików które są na serwerze. Próbowałem stworzyć sam skrypt który po uruchomieniu zipuje mi podane pliki ale wyskakują błędy. Mógłby ktoś pomóc?

Pozdrawiam
nospor
Cytat
ale wyskakują błędy. Mógłby ktoś pomóc?

Jasne.
A wiec pomagam ci.

....

Działa ci juz? Nie? No przeciez ci pomoglem.

ps: jak zauwazyles samo slowo "pomagam ci" nie rozwiązuje twojego problemu. Tak samo jest z wyrazeniem "wyskakują bledy".... mam nadzieje ze domyslasz sie juz iz masz nam podac konkretnie jakie bledy i jakiego kodu uzywasz. A na przyszlosc na tak oczywistą rzecz wpadnij sam...
gsmphone
Chodzi mi o to czy ma ktoś jakiś gotowy skrypt do tego i czy w ogóle da się to zrobić w samym php?
wookieb
Ktoś z użytkowników może i ma. Ale google na 100% http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ph...mp;aq=f&oq=
Spawnm
po co piszesz że masz błędy i prosisz o pomoc , jeśli w rzeczywistości czekasz na gotowca ...
Sam coś próbowałeś czy zmyśliłeś ?
gsmphone
Dzięki wookieb... Jedyny normalny użytkownik.
Patrzyłem na google i właśnie korzystałem z Manuala z tym że nie działa ten kod:

<?php
$zip = new ZipArchive;
if ($zip->open('test.zip') === TRUE) {
$zip->addFile('/path/to/index.txt', 'newname.txt');
$zip->close();
echo 'ok';
} else {
echo 'failed';
}
?>
wookieb
A czy masz pojęcie co ten kod robi?
I używaj bbcode
gsmphone
No dodaje plik do zipa z podanej ścieżki. Tak przynajmniej jest napisane w manualu.
nospor
Cytat
Jedyny normalny użytkownik
Na dobrą sprawe moglbys wlasnie zarobic za obrazenie chociazby mnie.
Jakie bylo twoje pytanie na poczatku taka byla odpowiedź. wookieb podal ci konkretny link dopiero gdy laskawie sprecyzowales swoj problem po mojej delikatnej sugesti.....

Cytat
Manuala z tym że nie działa
Widac jedna sugestia to za malo. Skoro ci nie dziala to do jasnej ciasnej napisz czym sie objawia to niedzialanie! Jakies bledy? Nie? To wlacz wyswietlanie wszystkich bledow:
http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-2

i uzywaj bbcode
piotrooo89
a podałeś wogóle popawną ścieżke do pliku?
gsmphone
Cytat(piotrooo89 @ 10.03.2009, 11:44:23 ) *
a podałeś wogóle popawną ścieżke do pliku?

Tak, podałem.
Błąd jest taki:
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: ziparchive in /home/**/public_html/**/bb.php on line 2
nospor
Nie masz klasy ziparchive...
Skoro kod wziales z manuala, to doczytaj tam co trzeba zrobic by miec te klase.
piotrooo89
nie masz zipa na serwerze.

http://pl.php.net/manual/pl/zip.setup.php
gsmphone
tylko że nie wiem gdzie mam szukać bo tam nie jest napisane... albo inaczej... ja ślepy jestem i nie widze
wookieb
A pracujesz na serwerze lokalnym?
gsmphone
nie, pracuje na superhost
wookieb
Wiec raczej nic nie zrobisz. Chyba ze admini beda bardzo ugodowi.
gsmphone
ok, dzięki z pomoc. Przynajmniej teraz już wiem że niepotrzebnie się męczyłem półtora tygodnia z tym.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.