Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obsługa serwera domeny od strony praktycznej
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
thomson89
Witam!

Dziś mam pytanie bardzo praktyczne. Ponieważ nigdy nie zakładałem domen, za pieniądze nie wiem tego co chciałbym wiedzieć.

1) Jakie domeny polecacie? Na home, nazwa czy jakaś inna firma. Na forum, NIE ZNALAZŁEM opini nt. domen. A myślę że takowe są. Więc jeżeli nie umiem szukać proszę o link i o wybaczenie.

2) Czy jeżeli zarejestruję domenę pl, na adres mojastrona.jakasdarmowafirma.pl (mojastrona.pl) to czy potem jak zmienię nazwę serwera na adres mojastrona.serwer.pl to będę mógł zmienić adres wskazujący domeny?
erix
Cytat
Na home, nazwa czy jakaś inna firma. Na forum, NIE ZNALAZŁEM opini nt. domen. A myślę że takowe są.

Na Home/AZ/Nazwa zedrą z Ciebie ponad 2x tyle, co powinni. Kuszą promocjami tych, którzy IMHO nie rozumieją, albo nie czytają, że "promocja", to tylko pic na wodę. Pewna firma o trójliterowej nazwie sobie życzy za rok 54,9zł z VAT za .pl bez żadnych ściem, a ja jestem zadowolony. winksmiley.jpg

Cytat
to czy potem jak zmienię nazwę serwera na adres mojastrona.serwer.pl to będę mógł zmienić adres wskazujący domeny?

Zależy, jak masz serwer skonfigurowany, czy masz dedyka, konto w jakimś hostingu.
thomson89
Masz na myśli .... ?

Sprawa wygląda tak: najpier (na początku) będę miał serwerek na cba.pl potem (za miesiąc, moze dwa) na boo.pl, domenę chcę wykupić docelową już teraz.
erix
Cytat
Masz na myśli .... ?

Nie wypada mi podać publicznie. winksmiley.jpg

Cytat
będę miał serwerek na cba.pl potem (za miesiąc, moze dwa) na boo.pl, domenę chcę wykupić docelową już teraz.

Lepiej od razu wykup jakiś porządny hosting. Na darmówce masz ograniczenia i reklamy, na półdarmowym - ograniczenia.
thomson89
To bym prosił o PW, bo jestem bardzo ciekaw cóż to za domeny.

--EDIT--

Co oznacza: półdarmówce?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.