Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Hr w css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ktesibios
Witam mam do was pytanie. Czy da sie stworzyc dwie przecinajace sie linie jedna powiedzmy hr druga "linia" ktora jest pionowa tak zeby jedna z krawedzi przecinaly i wychodzily powiedzmy 5 px poza druga? czy cos takiego jest sensownie robic czy lepiej oprzec sie na kwadraciku powiedzmy 1x1px i z tego to stworzyc chodzi mi o cos takiego:
_|_________
|
|
|
|
pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
Mephistofeles
A odpowiednie bordery np. na divach nie wystarczą?
ktesibios
Strona wyglad a dam rade cos takiego zrobic??
Mephistofeles
Raczej tak, zależy od umiejętności CSSa winksmiley.jpg.
ktesibios
a kwestia wspolpracy z przegladarkami?? bedzie sie rozjezdzalo i czy wogole jest sens sie na to porywac czy lepiej to zrobic z pixela albo z pocietych elementow??
Lion_87
Z pociętych elementów lepiej. A czy będzie się rozjeżdżało? Nie jeśli dobrze to zrobisz,
Kshyhoo
  1. .hrH {
  2. background-color: #000000;
  3. position:absolute; left: 30px; top: 30px; // tu kombinujesz, gdzie ma być początek z lewa i od góry
  4. width: 300px; // jaka długa
  5. }
  6.  
  7. .hrV {
  8. background-color: #000000;
  9. position:absolute; left: 50px; top: 10px; // tu kombinujesz, gdzie ma być początek z lewa i od góry
  10. width: 1px;
  11. height: 100px // jaka wysoka
  12. }

Oczywista sprawa, że trzeba wstawić w odpowiednie miejsce w kodzie. Nie wiem też, jak się zachowają wszystkie przeglądarki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.