Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Skrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
desavil
Do zamknięcia, problem rozwiązany.

Pozdrawiam,
Desavil
zelu
Po pierwsze... ortografia smile.gif Po drugie składnia smile.gif Od tego zacznijmy smile.gif

A jeżeli chodzi o problem. To zanim dodasz do bazy serwer najpierw sprawdz czy w bazie jest juz wpisany serwer o podanej nazwie... Jezeli tak zwroc jakis komunikat, jezeli nie -> dodaj serwer

Poza tym (moze ja sie nie znam, jakby co poprawcie mnie...) Po co w paragrafie masz body? chodzi mi o fragment
  1. <P><body> (...)

Sprawdzanie serwerow

Pozdro
desavil
Ale te serwery będą dodawać moglu urzytkownicy więc jak będą mogli sprawdzić w bazie, a pozatym będą mogli spamować w tedy tym samym serwerem. Mógłbyś to napisać w kodzie taką blokade, że jeden serwer o jednym IP morze być w bazie, ale o różnym porcie czyli, że np ktoś doda:
serwer.no-ip.org port 7171 - to przyjmie
serwer.no-ip.org port 7171 - drógi raz nie przyjmie
serwer.no-ip.org port 7272 - to przyjmie
zelu
Ale skrypty piszesz Ty tak? smile.gif

Wiec w skrypcie, w ktorym dodajesz serwer do bazy (insert into...) zanim wywolasz dodanie (insert into...) sprawdzasz czy dany serwer jest w bazie (select * from tabela where nazwa_serwera = $_POST['nazwa_serwera']). nazwy i zmienne wziete z glowy smile.gif

Pozdro
desavil
Napisz mi to w tym kodzie proszę. Nie ja tego nie piszę ktoś mi to napisał.
Spawnm
Cytat(desavil @ 18.03.2009, 17:46:03 ) *
Napisz mi to w tym kodzie proszę. Nie ja tego nie piszę ktoś mi to napisał.

to poproś go aby ci i to napisał.
Znowu prosisz o gotowca...
desavil
Tak znowu proszę o gotowca poniewż Dla Was to minuta a dla mnie wieki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.