Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak wykluczyć na określony czas wybrane wartości z tablicy ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kasek
Witam

nospor napisał:
Cytat
skoro dany serwis kaze ci czekac 60 minut znaczy ze masz czekac.
Na tym forum nie pomagamy w obchodzeniu zabezpieczen innych serwisów

Panie moderatorze "nospor" co prawda można podciągnąć omijanie blokady IP jako obchodzenie zabezpieczenia serwera - aczkolwiek mój program piszę w dobrej wierze, w celu ułatwienia sobie życia automatyzując pewne czynności które muszę wykonywać raz na dzien, chcę więc, aby skrypt robił to za mnie oraz żeby inni użytkownicy serwisu również mogli go wykorzystać i ustawić w cronie swoje zadanie, dlatego potrzebne mi są połączenia proxy, z uwagi na to iż skrypt uruchamiany będzie przcież na tym samym serwerze. Proszę mi uwierzyć na słowo i nie widzieć wszystkiego tylko w dwóch kolorach :-)

Mógłbym wcześniej równie dobrze napisać na przykładzie piłek

1. Piłeczka czerwona
2. Piłeczka niebieska
3. Piłeczka zielona
4. Piłeczka żółta
itd

W jaki sposób można wykluczyć ją przy kolejnej próbie losowania tak żeby nie była brana pod uwagę przez 60 min przy kolejnych uruchomieniach skryptu?

Myślałem żeby zapisywać nazwę wylosowanej piłki do tablicy a przy kolejnej próbie losowania porównywać ją z nowo wylosowaną, ale jak zrobić żeby one później znikały z tablicy po upływie 60 min i były ponownie brane pod uwagę, czy można przypisać im aktualny czas oraz datę jak w cookie, tak żeby skrypt przy kolejnym uruchomieniu porównywał je z datą i godziną bieżącą i w zależności od tego usuwał z tablicy lub też nie ? Czy też jest jakieś prostsze i sprawdzone rozwiązanie bez takich kombinacji ?

Dzięki za wszelkie sugestie
nospor
Cytat
Panie moderatorze "nospor"
Panie uzytkowniku "kasek", tego typu sprawy zalatwia sie na PW a nie zaklada kolejny temat, ktory traktowany jest jako "samowolka"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.