Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MYSQL]problem z mySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tompey
Mam problem z mySQL, ciągle widzę czerwoną lampkę.

Zainstalowałem FoxServ i nie działało... odinstalowałem zresetowałem, zainstalowałem krasnala 2.7, zresetowałem i znów nie działa... zapora windowsa tego nie blokuje a jak próbuje uruchomic mySQL to mam ciągle "Fails to start the Service". Co może byc przyczyną?

Przeglądarka widzi pliki php jak tekstowe i wyświetla wszystko z komendami.
kajzur
Weź może WebServa, jest bardziej niezawodny niż Krasnal.
Tompey
P.S.uruchomił się mySQL... nie wiem czemu... chyba za 30 razem sie włączyło... pojęcia nie mam co takiego zrobiłem:)

P.P.S. A plików php dalej nie czyta, trzeba je umieścic w urs/krasnal/www tak?
thomson89
A moze rozszerzenie pliku questionmark.gif Moze nie dajesz <?php questionmark.gif
DREEMus
Pobaw się w oddzielną instalację komponentów biggrin.gif
Więcej czasu, ale zawsze wiesz, co gdzie jest ;D
Tompey
w plilu c:\urs\krasnal\www\a.php

robie treśc:

<?php echo ("test"); ?>

no i przeglądarka wypisuje to jakby był to plik tekstowy:(

Cytat(kajzur @ 6.04.2009, 17:10:06 ) *
Weź może WebServa, jest bardziej niezawodny niż Krasnal.

zainstalowałem... dalej nie chce czytac plików php... dziwne, na jednym kompie sie udało na drugim nie mogę tego zrobic sciana.gif ... nie wiem co jest
DREEMus
Zainstaluj sobie osobno smile.gif

To tak jak z codec'ami ;D Packów się nie instaluje!

A nawet i na wortal.php.pl masz opis od scanner'a, jak to zainstalować winksmiley.jpg
thomson89
Ja polecam wamp serwer. Przy opisach instalacji masz wszystko co potrzebne do konfiguracji wampa.

Tak z ciekawośći. Zrób plik index.html i index.php i wklej do nich tą treść. Potem kolejno odpalaj i zobacz jaki efekt.
  1. 1. Hello world<br>
  2. 2. <?php echo 'hello world'; ?><br>
  3. 3. <? echo 'hello world'; ?><br>
  4. 4. <script LANGUAGE='php'> echo 'hello world'; </script><br>
  5. 5. <% echo 'hello world'; %><br>
  6.  
  7. Ile widzisz hello world?
Tompey
Cytat(thomson89 @ 6.04.2009, 18:59:20 ) *
Tak z ciekawośći. Zrób plik index.html i index.php i wklej do nich tą treść. Potem kolejno odpalaj i zobacz jaki efekt.

zrobiłem... oba pliki umieściłem w C:\Program Files\WebServ\httpd (chyba dobry dla webserv)

Efekt w obu plikach jest identyczny, a mianiowicie: 

Hello world

<% echo 'hello world'; %>
thomson89
Bardzo dziwne.

W ostatecznośći:Wejdź na k.info.pl oraz odinstaluj ten serwerek. Postępuj zgodnie z krokami.

Masz winde czy uniksa?
A jak otwierasz pliki? Localhost/plik.php czy sciezkapliku/plik.php?

questionmark.gif
Tompey
robiłem to na kompie z Windows XP,

otwieram przez localhost/ścieżka... nie wiem czemu, na jednym kompie udało mi się zainstalować, a na drugim nie idzie.
DREEMus
  1. <?php
  2. ?>

a to Ci działa questionmark.gif
thomson89
czyli plik masz w kat. C:\Program Files\WebServ\httpd ? Skoro tak to wpisz w przegladarkę localhost/nazwapliku.php i spróbuj. Dodatkowo zapoznaj się z tym: http://oc-forum.org/index.php?showtopic=5663 może coś przy instalacjach spaprałeś...

--EDIT--

Przeglądając neta przyszło mi to do głowy - masz skypea?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.