Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pliki wieksze niz 2gb w Apache
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
messiah
Witam wszystkich.
Zainstalowalem Apache na Windows SBS.
Komputer sluzy jako serwer plikow.
Zarzadzaniem ftpem zajmuje sie Cesar FTP.
Problem pojawia sie wtedy, gdy probuje uploadowac na ten serwer poprzez total commandera pliki wieksze niz 2 gb.
Polaczenie z serwerem zostaje wtedy przerwane.
Mam Apache 2.2.4, ktory zainstalowalem wraz z pakietem Appserv-win32-2.5.10.
W dokumentacji Apacha widze, ze w tej wersji fix zostal wprowadzony, aby poprawnie obslugiwal pliki wieksze niz 2 gb, ale jakos to nie dziala.
Prosze o informacje jak ten problem rozwiazac.
Z gory dziekuje.
dr_bonzo
No to chyba raczej jest wina FTPa - skoro przy uploadzie zrywa ci polaczenie.
messiah
Czy mozecie polecic jakis konkretny komercyjny lub darmowy serwer ftp, w ktorym taki problem nie powinien wystepowac?
erix
FileZilla?
Cytat
Supports resume and transfer of large files >4GB
messiah
Witam,
Ja nie mam problemu z klientem ftp. Na inny serwer Total Commander pozwala wgrac pliki wieksze niz 2 gb, wiec nie ma powodu, aby zmienic klienta ftp,
moje pytanie tyczyly sie samego serwera ftp. Czy np. Guildftp pozwala na transfer plikow wiekszych niz 2 gb?
dr_bonzo
Cytat
Ja nie mam problemu z klientem ftp. Na inny serwer Total Commander pozwala wgrac pliki wieksze niz 2 gb, wiec nie ma powodu, aby zmienic klienta ftp,

SERWER FTP!
No przeciez nie wgrywasz plikow na apacha, nie?

I jest tez FileZilla Server - ale nie wiem czy obsluguje takie pliki.
messiah
Filezilla Server zainstalowalem - probowalem sie polaczyc z tym serwerem, ale nie moglem uzyskac dostepu - konfigurowalem wg. instrukcji z wiki itp,
ale nie udalo sie przeprowadzic testow.
A apache musi byc uruchomiony, zeby serwery ftp dzialaly - przynajmniej tak bylo w dokumentacji Cesar Ftp.
erix
Cytat
probowalem sie polaczyc z tym serwerem, ale nie moglem uzyskac dostepu - konfigurowalem wg. instrukcji z wiki itp,

Korzystam z niego okazjonalnie i nie miałem z tym serwerem żadnych problemów.
messiah
Czy moglbys opisac jakie wprowadziles ustawienia, ktore pozwalaja na poprawne dzialanie programu?
erix
Cytat
ale nie moglem uzyskac dostepu

Ok, instalacja i uruchomienie nie są problemem, ale czy dodałeś użytkownika + uprawnienia?
messiah
Tak, oczywiscie.
Userowi przydzielilem folder i nie nalozylem zadnych restrykcji czy ograniczen.
Zastanawia mnie jeszcze tylko jedna rzecz - chodzi mianowicie o logowanie do serwera na poczatku.
Aplikacja domyslnie laczy sie ze 127.0.0.1 poprzez port 14... (nie pamietam dokladnie numeru portu).
Czy tutaj jest wszystko ok, czy jest konieczna jakas modyfikacja.
Jeszcze mam pytanie dotyczace adresu ip.
Wyczytalem, ze w ustawieniach pasywnego trybu przesylu danych musze podac moje zewnetrzne ip.
Wprowadzilem w ustawieniach, jednak to rowniez nie przynosi rezultatu.
User nie moze zalogowac sie na serwer.
dr_bonzo
O matko.
'Aplikacja sie laczy' - mowisz tutaj przeciez o narzedziu do konfiguracji tego FTPa, i ono zawsze dziala na losowym porcie wybranym podczas instalacji i to jest nieistotne.

Ile komputerow uzywasz? tylko jeden? to laczysz sie po 127.0.0.1, tryb nie musi byc pasywny.

User nie moze sie zalogowac - dostajesz ekran logowania? w logach ftp czy total commandera powinno pisac gdzie sie "zawiesil".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.