Zainstalowałem na swoim serwerze (home.pl) skrypt newslettera.
skrypt zowie się txtList. Sam w sobie - prosty i działa genialnie.
W bazie mam 4000 tyś. e-maili. Gdy rozpoczynam wysyłkę, skrypt "mieli"
po czym wyświetla się pusta biała strona. W bazie podałem dla testów swojego e-maila.
Newsletter otrzymałem, ale skrypt nie wyświetlił potwierdzenia - co za tym idzie, nie ma żadnej pewności
że wszyscy adresaci otrzymali newsletter.
Po skontaktowaniu się z administracją serwera została mi udzielona informacja:
Sytuacja, ktora Pan opisuje moze byc spowodowana nie tyle sama iloscia adresatow co czasem trwania procesu. Kazdy serwer w home.pl posiada ograniczenie czasu wykonywania skryptu. Skrypt moze sie wykonywac przez 300 sekund. Podejrzewam, ze liczba 4000 maili do wyslania moze nie zmiescic sie w tym czasie a to oznacza, ze wysylana jest tylko ta "mieszczaca sie" ilosc.
W miare mozliwosci proponujemy taka modyfikacje ustawien zeby maile wysylane byly kilku mniejszych paczkach.
Zajrzałem więc w mój skrypt choć nie mam pojęcia co zrobić.
W pliku konfiguracyjnym znalazłem takie oto linijki. Czy zmiana parametrów może pomóc?
<?php // When sending, txtList will pause every pauseinterval'th email, for pausetime seconds. $cfg['pauseinterval'] = 100; // Number of seconds to pause at each pauseinterval. $cfg['pausetime'] = 3; ?>
a może powinienm zmienić coś w skrypcie odpowiadającym za wysyłkę newslettera.
BY wysyłał np. po 1000 maili, przerwa i kolejne 1000, itd.
Zawartość pliku "admin_email.inc.php" chciałem tutaj wkleić, jednak post nie chciał się dodać (za długi).
proszę o pomoc