Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] tworzenie spakowanego pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sirkus
witam,

tworzę plik *.zip za pomocą poniższej klasy w php
http://wklej.org/id/80868/

wywołuje go za pomocą

1. <?
  2. include('archive.php');
  3. $test = new zip_file("../example.zip");
  4. $test->set_options(array('inmemory' => 1, 'recurse' => 0, 'storepaths' => 0));
  5. $test->add_files("temp/index.php");
  6. $test->add_files("temp/template.tpl");
  7. $test->add_files("temp/style.css");
  8. $test->add_files(array("temp/images"));
  9. $test->create_archive();
  10. $test->download_file();
  11. ?>

i wszystko gra pliczek się ładnie tworzy tylko jest jeden mankament, mianowicie wszystkie pliki jpg, gif z katalogu images również chciałbym mieć w katalogu images w spakowanym ZIPie a w obecnej chwili po rozpakowaniu mam wszystko w katalogu głównym a images się wogóle nie tworzy w spakowanym pliku

jest mi ktoś wstanie pomóc bo nie potrafię sam do tego dojść
erix
  1. <?php
  2. 'storepaths' => 0
  3. ?>

Przecież sam kazałeś w głównym.
sirkus
nie w tym rzecz, chodzi o to aby po rozpakowaniu mieć plik
index.php
template.tpl
style.css
w katalogu głównym spakowanego pliku a wszystkie pliki
*.jpg , *.gif żeby znajdowały się w katalogi images

i nie wiem jak wrzucić do ZIPA folder i tam przekierować wszystkie gify i jpeg questionmark.gif a za pomocą 'storepaths' to chyba podaje ścieżkę gdzie ma mi wszystkie pliki wrzucić a nie tylko ich część
megawebmaster
Próbowałeś dać storepaths na 1? Nie? To spróbuj zanim powiesz o co Ci chodzi, skoro my dokładnie wiemy o co.
erix
Cytat
a za pomocą 'storepaths' to chyba podaje ścieżkę gdzie ma mi wszystkie pliki wrzucić a nie tylko ich część

Nie... Jeśli pakujesz bez zapisywania ścieżek względem archiwum, to jak je ma potem rozpakować?

Otwórz sobie np. WinRara, znajdziesz tam opcję dot. ścieżek i poczytaj w pomocy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.