Czy komuś się udało na tej klasie wysłać więcej niż 1 załącznik do maila??
mój kod wygląda następująco
<?php $tresc = "jakaś tam treść"; require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "adres"; //adres naszego konta $mail->FromName = "phpMailer tester";//nagłówek From $mail->Host = "serwer SMTP";//adres serwera SMTP $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "xxx";//nazwa użytkownika $mail->Password = "xxx";//nasze hasło do konta SMTP $mail->SMTPAuth = true; $mail->SetLanguage("pl", "phpmailer/language/"); $mail->CharSet = 'utf-8'; $mail->Subject = "E-mail z fomularza na stronie WWW";//temat maila $mail->AddReplyTo($_POST['email']); // w zmienną $text_body wpisujemy treść maila $text_body = $tresc; $mail->Body = $text_body; // adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress' $mail->AddAddress("odbiorca","Adrian"); //dodajemy załączniki $files = $_FILES['files']; if($files['name'][0] != NULL) { for($i=0; $i<$x; $i++) { $mail->AddAttachment($files['tmp_name'][$i],$files['name'][$i]); } } //wysyłamy wiadomość e-mial. if(!$mail->Send()) { } // Clear all addresses and attachments $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); ?>
I w tej pętli for w której przechodzę po tablicy $files żeby dodać wszystkie załączniki echo wyświetla wszystko poprawnie, czyli pętla przeszła po całej tablicy i wszystko zostało dobrze odczytane, ale linia wyżej $mail->AddAttachment() niestety coś musiała nie zadziałać poprawnie, albo ja o czymś nie wiem... bo w mailu jest zawsze tylko pierwszy załącznik. Czy może ta klasa ma jakieś ograniczenie do tylko 1 załącznika??
znalazłem w necie coś takiego: LINK i dokładnie tak mam... oni w tym przykładzie załączają 2 pliki, czyli powinna być taka możliwość...
co jest dziwne to fakt, iż jak pogrzebałem w strukturze klasy to odnalazłem funkcję która pokazuje tablicę attachment w której przetrzymywane są załączniki w klasie no i wszystkie które dodaje tam występują, nie mam zatem pojęcia dlaczego w wysłanym e-mailu ich nie ma...