Czy powstal gdzies w koncu jakis prosty sposob na prawdziwe zakladki bez przeladowywania strony, dzialajacy prawidlowo we wszystkich przegladarkach?
Zrobilem sobie bardzo piekne, proste i logiczne zakladki w jQuery, takie wlasnie jak chcialem, cud, miod, palce lizac...
...
ale dzialaja tak jak nalezy jedynie w firefoxie, a na IE wychodzi z tego co klikniecie, to inna mozaika. Zalamka, no... Ze tez nie istnieje nic prostego na poziomie html...
wookieb
18.05.2009, 16:10:59
Naprawdę masakra :/ A wręcz skandal! Dawać tutaj winnego! że... nie umiesz znaleźć takiej rzeczy :/
http://stilbuero.de/jquery/tabs/#fragment-1
To nie to - moje sa ladniejsze, prostsze, skalowalne, przesuwalne, niezalezne, samodopasowujace, kolorowe... ;( moje to rzezba, ktora IE barbarzynsko niszczy.
wookieb
18.05.2009, 16:26:19
To przerób. Będa wtedy ładniejsiejsze, prostsiejsiejsze, przesuwalniejsze, dopasowywuwywuwywujące się, tęczowsiejsze i lepsiejsze.
Myślisz, że w internecie czeka na ciebie strona przygotowana SPECJALNIE dla ciebie i zawierający informacje tylko dla ciebie? Nie. masz gotowy skrypt który należy tylko lekko zmienić, więc do roboty.
http://tutorialblog.org/10-javascript-ajax-tabs/ Może właśnie tam pisze "dla Xix'a"
ja nie chce, by ktos cos za mnie robil, ale moze istnieje juz narzedzie, ktorego potrzebuje, a ja tylko o nim nie wiem. moje pytanie jest tylko takie - czy nikt nie znalazl, albo nie wymyslil czegos jeszcze prostszego? najlepiej czegos na poziomie html poprzez wykorzystanie <buttona> (jesli <button> nie pasuje, to cos innego - jakis <zakladnik> do zakladek o podobnej formie). przeciez az sie prosi o to...
wookieb
18.05.2009, 16:37:17
Więc pokaż o co ci dokładnie chodzi.
Btw. Nie ma czegoś takiego jak sam HTML z AJAXEM.
Ajaxa bez javascriptu nie ma (Poszukaj rozwiniecia skrótu AJAX) wieć zapomnij o NIE wykorzystaniu JS.
jakos juz zaczyna isc. dzieki za checi.
rozwiazanie:
gdzie diabel nie moze, tam <tabele> posle. jesli ktos ma mozajkowe problemy na stronce, to radze juz od dzisiaj nie wykorzystywac <ul> i <li>, tylko <tr> i <td>.
wookieb
18.05.2009, 19:44:04
Herezje szerzysz chłopcze. Trzeba UMIEĆ je wykorzystywać a dopiero potem sie wypowiadać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.