Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [?][FLASH] Coś jak youtube, tylko że na różne filmy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
thomson89
Witam!

Chciałbym zrobić coś al'youtube, tylko że inny wygląd, bez loga youtube i z możliwościąodtwarzania filmu mpeg. Nie wiem jak taki odtwarzacz zrobić. Jeżeli pytam o filmy, toprzyokazji moglibyście mi równiezpowiedzieć jak zrobićproste odtwarzanie muzyki, a nie korzystanie z gotowców.
erix
Cytat
Nie wiem jak taki odtwarzacz zrobić. Jeżeli pytam o filmy,

Ze względu na ograniczenia flasha, zostaje tylko format FLV. Jeśli chcesz coś innego - pozostaje FFMPEG i przekodowanie.

Cytat
toprzyokazji moglibyście mi równiezpowiedzieć jak zrobićproste odtwarzanie muzyki, a nie korzystanie z gotowców

Google: flash mp3 player. Ostatnio coś takiego majstrowałem i jest, wystarczy poszukać. [;
thomson89
Rozumiem. A jak działają takie odtwarzacze? Doajemy do flasha plik, i za pomocą action scriptów dodajemy przyciski, play, stop?
erix
Masz bana na Google?
thomson89
Tak. Rodzice mi na komputerze zainstalowali jakiś program który blokuje google i inne uzyteczne strony. Próbowałem jakos ten program schakować, usunąć i ani rusz.
erix
Widocznie mieli powód. Ale to nie jest nasz problem.
wookieb
Podajesz flashowi link do filmu i on go zarazem pobiera i odtwarza.\

Cytat
Doajemy do flasha plik, i za pomocą action scriptów dodajemy przyciski, play, stop?

No tak jakby.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.