Zyggmunt
28.05.2009, 18:35:49
Witam. Zrobiłem stronę kantoru wymiany walut. W moim mieście żaden kantor oprócz tego nie ma strony internetowej w związku z czym sądziłem, że będzie on pierwszy w wynikach google, gdy wpiszę np. kantor nazwa miasta. Tymczasem po wpisaniu tej frazy wyświetlają się strony typu "Spis kantorów z całej polski itp.", a moja strona jest dopiero na 2-3 karcie. Co zrobić aby być pierwszy w wynikach ? Dodałem meta tagi content, descriptions itp., lecz to nic nie dało. Czytałem odrobinę o pozycjonowaniu lecz wszystko w końcu sprowadziło się do tego, że aby strona była wysoko musi być często odwiedzana, jednak jest to trochę bez sensu. Proszę o pomoc w postaci wytłumaczenia mi ak to dokładnie działa.
Pozdrawiam.
erix
28.05.2009, 20:28:21
Cytat
Czytałem odrobinę o pozycjonowaniu lecz wszystko w końcu sprowadziło się do tego, że aby strona była wysoko musi być często odwiedzana, jednak jest to trochę bez sensu.
http://lmgtfy.com?q=seo+forumNie wiem, gdzie Ty takie głupoty wyczytałeś...
Zyggmunt
30.05.2009, 16:20:43
Nie wiem czemu w wynikach google pisze takie coś:
"Zdjecie kantoru. . Tabela Kursów. Flaga, Kraj, Waluta, Kupno, Sprzedaż. Darmowy Hosting CBA.PL."
Mimo, iż na stronie jest również tekst typu: "Kantor Wymiany walut (miasto)".
Czy może to być spowodowane tym, że plik, w którym jest zawarte: "Kantor Wymiany walut (miasto)" ma rozszerzenie xhtml ?
Może dlatego, że z tego co mi się wydaję to server cba niezbyt dobrze radzi sobie z xhtml ?
zegarek84
30.05.2009, 16:32:48
kiedy dodałeś te meta tagi?? - może wcześniej miałeś inne i musisz czekać na kolejną indexację.... co do pozycjonowania to czasem czytałem z nudów ale skoro próbowałeś pozycjonować to pewnie dodałeś stronę do katalogu google - jaki tam masz opis (jakoś się ustawiało żeby to bralo ze strony a nie z tamtego katalogu)
co do liczby odwiedzin to chodzi o klikalność z wyników wyszukiwania (ale klikanie zwykłych linków też Ci nic nie da i to że będzie przez jedną osobe odwiedzane) - ale przedewszystkim największe znaczenie mają linki prowadzone do Twojej strony oraz opis tych linków....
patryczakowy
30.05.2009, 17:01:18
Jeżeli kantor jest jedyny w mieście to troszkę cierpliwości i powinien znaleźć się na pierwszych pozycjach co troszkę ci może pomóc a mianowicie powpisuj nagłówki pierwszego stopnia na każdej stronie
<h1>Słowa do pozycjonowania
</h1>
ja bym zrobił na każdej podstronie inne ale podobne, ponadto zgłosił bym jeszcze Google mapę strony.
Jak na początek 2 strona w Google to nie jest tak źle.
Jeszcze zainwestował bym 20 zł w konto na aderze.
Zyggmunt
30.05.2009, 17:26:24
A jeśli wpisze to i dam display: none ?
patryczakowy
30.05.2009, 17:54:04
Widziałem że profesjonalne firmy do pozycjonowania stosują taki myk aby tego nie było widać
#naglowek {
display:block;
height:0;
margin:0;
padding:0;
text-indent:-9009px;width:0;
}
Ważne aby na każdej stronie był tylko jeden nagłówek pierwszego stopnia
erix
30.05.2009, 20:39:51
Cytat
Widziałem że profesjonalne firmy do pozycjonowania stosują taki myk aby tego nie było widać
Myślisz, że projektanci bota są tacy głupi? Nie zdziwiłbym się, gdyby było to traktowane jako cloacking.
patryczakowy
30.05.2009, 21:09:47
Cytat(erix @ 30.05.2009, 21:39:51 )

Myślisz, że projektanci bota są tacy głupi? Nie zdziwiłbym się, gdyby było to traktowane jako cloacking.
Wcale nie powiedziałem że są głupcy tylko napisałem to co zauważyłem gdy pewna firma pozycjonowała pewną stronę (bez szczegółów bo są tu mało istotne). Skoro takie rzeczy robi firma która wygląda na profesjonalną i bierze za to niemałe pieniądze,
mam chyba słuszne powody by twierdzić, że to przyniesie pożądany efekt. I jak na razie niewiedze aby ta strona dostała bana od Google

Także biorę to za dobrą kartę
Zyggmunt
31.05.2009, 09:18:26
Przeczytałem właśnie, że:
"XHTML powinien być wysyłany jako application/xhtml+xml, ale tego typu nie rozumie ani Internet Explorer, ani bot Google. Dla nich trzeba serwować text/html, wyłączając tym samym wszystkie rzeczy, które w XHTML nie są identyczne z HTML."
Czy to oznacza, że gdy mam stronę napisaną w XHTML, to robot google jej nie zindeksuje ze względu na typ MIME: application/xhtml+xml ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.