Mam sobie plik conn.php ktory sluzy do połączenia z baza :
<?php $conn = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS) or die('Nieudane połączenie z bazą danych: '.mysql_error()); ?>
Ten plik dziala poprawnie poniewaz inne pliki z niego korzystaja i dzialaja (ale moze ma cos wspolnego z problemem)
Nastepnie mam kolejny plik ktory wogole sie nie chce wyswietlac w przegladarce nie mam pojecia dlaczego :
<?php } require('conn.php'); ?> <html> <head> <title>Koszyk z zakupami</title> <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" /> </head> <body> <div align="center"> <div> <label>Aktualnie masz <?php //wyswietl liczbe produktow w koszyku $query = "SELECT * FROM carttemp WHERE carttemp_sess = '$sessid'"; ?> produkt(ów) w koszyku </label> </div> <table border="1" align="center" cellpadding="5"> <tr> <td>Sztuk</td> <td>Zdjęcie</td> <td>Nazwa</td> <td>Cena za sztukę</td> <td>Łączna cena</td> <td></td> <td></td> <?php $total = 0; $prod = "SELECT * FROM products ". "WHERE products_prodnum='$carttemp_prodnum'"; echo '<td> <form method="POST" action="modcart.php?action=change"> <input type="hidden" name="modified_hidden" vaule="'.$carttemp_hidden.'"> <input type="text" name="modified_quant" size="2" value="'.$carttemp_quan.'">'; ?> </table> </div> </body> </html>
Plik jest niedokonczony ale pozamykalem wszystkie tagi zeby sprawdzic jego dzialanie.Nawet jak napisze na poczatku die(xxx) to nic sie nie wyswietla. Jedyna watpliwosc ktora mi sie nasuwa to ten fragment :
<?php $prod = "SELECT * FROM products ". "WHERE products_prodnum='$carttemp_prodnum'"; echo '<td> <form method="POST" action="modcart.php?action=change"> <input type="hidden" name="modified_hidden" vaule="'.$carttemp_hidden.'"> <input type="text" name="modified_quant" size="2" value="'.$carttemp_quan.'">'; ?>
Głównie moja watpliwosc dotyczy użycia średnikow przy instrukcji echo, czy jezeli umieszcze miedzy srednikami kod html czy on sie poprawnie wyswietli ? no i czy ostatnia przedstawiona czesc pliku jest napisana poprawnie ? chodzi o instrukcje echo i sredniki. No i dlaczego plik sie nie chce wyswietlac ?