Cytat(morpheouss @ 13.06.2009, 23:43:32 )

O czym Ty mówisz? Skrypt sprawdza poprawnośc wprowadzonych danych - te nie są od razu zapisywane, lecz co jakiś ustalony czas (czyt co to CRON). W między czasie mogę wyświetlić zawartość strefy i sprawdzić czy została już zaktualizowana - nie potrzeba w tym celu żadnych zewnętrznych stron, czy narzędzi, a już napewno podawać Tobie nazwę domeny. Poza tym, jeżeli to co wpisałem zgadza się z tym co pokazuje strefa a nie działa to chyba wiadomo że coś zostało zrobione źle.
bredzisz.. wiesz wogole jak dziala strefa dns?

po co mieszasz cron do tego? mam wrazenie, że gdziesz coś przecztałeś i wydaje ci się że coś tam wiesz... jedyna rzecz co jest sprawdzana, to przy zmianie serwerow dns, czy na danym serwerze dns jest utworzona strefa. Nic więcej. Strefa DNS jest zapisywana na własciwym serwerze DNS i sprawdzana co czas ttl, który się ustala dla strefy i służy dla innych serwerów jako informacja, co ile mają zerkąć czy się konfguracja nie zmienila..
W strefe mozesz wpisac dowolnie wszystkie, byle by skladnia byla zachowana. Kolega na samym poczatku mial problemy z ustawieniem tego, wiec takie zalozenie co piszesz, ze sobie sprawdzasz co wpisales jest bez sensu.. bo on jest zielony. Przy podaniu domeny, mozna latwo sprawdzic strefe i powiedziec mu co jest zle.
Cytat
Nie chcę skłamać, ale na OVH trzeba sobie włączyć zabezpieczenie przed transferem, bez tego można przenieść domenę. A nawet jeżeli trzeba coś potwierdzić, to skąd wiesz ze nie świadom, nie wpisałby tego kodu?
ehh... sam nic nie wiesz, a mnie oskrażasz o coś? zastanów się nad sobą i nad tym co piszesz. Poczytaj o transferach domen, o procedurze wydania kodów authinfo i dopiero wypowiadaj się w temacie domen... a to twoje gdybanie, tonący brzytwy się chwyta. Powodzenia...
Cytat
Dlatego daruj sobie dalsze wywody na ten temat. Nikt nie jest tutaj na tyle naiwny.
Niestety.. jestem na tyle naiwny, aby starać się pomagać ludziom. A ty pierw się naucz kultury oraz nie wypowiadaj się w tematach, w których nie masz zielonego pojęcia, co pokazałeś dwa akapity wcześniej.
Cytat
P.S. Pisze się Sherlocku

Znaczenie takich znaczków jak "" też mam tłumaczyć, czy "guglować" umiesz?