Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [TinyMCE] Wszystkie wyskakujące okna są białe bez zawartości
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Sajrox
Witam,

NIe mogę poradzić sobie z TinyMCE. Otóż gdy chce np wstawić zdjęcie, podejrzeć kod HTML itp po pojawiuniu się dodatkowego okna nic się w nim nie pojawia. Okno jest białe bez treści sad.gif

FireBug pokazuje:
Kod
Components is not defined
var tinymce={majorVersion:"3",minorVersi...hanged();return true}return false})})();

Nie udzielono uprawnien do odczytania wlasciwosci Window.tinymce
var tinymce=null,tinyMCEPopup,tinyMCE;ti...inyMCEPopup.init();tinyMCEPopup._wait();

tinyMCEPopup.editor is undefined
[url=""]form_utils.js()[/url]()form_utils.js (wiersz 10)[img]chrome://firebug/content/blank.gif[/img]var themeBaseURL = tinyMCEPopup.editor.b...mes/' + tinyMCEPopup.getParam("theme"));

this.params is undefined
var tinymce=null,tinyMCEPopup,tinyMCE;ti...inyMCEPopup.init();tinyMCEPopup._wait();

Co jest nie tak z tym TinyMCE. Jakiś czas temu także chciałem użyć ten edytor jednak miałem ten sam problem :/ Co uniemożliwia jego używanie :/
erix
A wgrałeś wszystkie pliki z paczki? Który Firefox?

Na innym kompie z tą samą przeglądarką jest to samo?
Sajrox
Rozpakowałem wszystko i wgrałem na serwer. Sprawdzam w każdej przeglądarce i jest to samo. sad.gif
erix
Najnowsza wersja? Wszystko powinno być w porządku - spróbuj na innym systemie/komputerze/VM.
MicNeo
Pokaż kod. Interesuje mnie zwlaszcza deklaracja ścieżek do plikow *.js oraz konfiguracja samego TinyMCE
Louner
Ostatnio miałem podobne kłopoty z TinyMCE, nie wiem o co dokładnie może chodzić, ale kiedy usunąłem część załączonych pluginów, pomogło; może spróbuj wyrzucić wszystkie pluginy i sprawdzić, czy wtedy zadziała. Jeśli tak, to po prostu dodawaj je po kolei i sprawdzaj rezultat.
ShadowD
Miałem identyczny problem, po wgraniu na sever problem znikną czyli był tylko na localu.
zderek
miałem podobny problem,
powiedz mi jak masz wpisaną zmienną document.domain ?
ustaw sobie w skrypcie, który uruchamia tinyMCE wpis na początku
var document.doman = 'domena';
u mnie pomogło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.