Dobra, daje "pomógł". Aczkolwiek jestem rozczarowany, tym że ten kod nie działa tak jak powinien w tej najprostszej postaci. O ile pamiętam, do tej pory działało to tak jak tego oczekiwałem, na tym samym serwerze(A2T), tyle że w szkole.
Cytat(wookieb @ 15.06.2009, 14:08:45 )

A gdzie masz PRE?
wookieb, chodziło mi o to, żeby to działało bez żadnych urozmaiceń, typu <pre>, choć jest to rozwiazanie, ale nie takie jakie prezentują w nawet w książkach.
Powołam się na jakiś autorytet, ten kod nie należy do mnie, pochodzi on ze strony helion.pl, a mimo to nie działa(na moim lokalnym serwerze) tak jak zamierzył autor
<html>
<head>
<title>Rdz 1 cw. 2</title>
</head>
<body>
<?php
$hamburger = 4.95;
$napoj_czekoladowy = 1.95;
$cola = .85;
$jedzenie = 2 * $hamburger + $napoj_czekoladowy + $cola;
$podatek = $jedzenie * .075;
$napiwek = $jedzenie * .16;
printf("%1d %9s w cenie $%.2f za sztukę: $%.2f\n", 2, 'Hamburger', $hamburger, 2
* $hamburger); printf("%1d %9s w cenie $%.2f za sztukę: $%.2f\n", 1, 'Milkshake', $napoj_czekoladowy, $napoj_czekoladowy); printf("%1d %9s w cenie $%.2f za sztukę: $%.2f\n", 1, 'Cola', $cola, $cola); printf("%25s: $%.2f\n", 'Razem jedzenie i napoje', $jedzenie); printf("%25s: $%.2f\n", 'Koszt całkowity z podatkiem', $jedzenie + $podatek); printf("%25s: $%.2f\n", 'Koszt całkowity z podatkiem i napiwkiem', $jedzenie + $podatek + $napiwek); ?>
<body>
</html>
Wynikiem tego kodu w przeglądarce jest:
Cytat
2 Hamburger w cenie $4.95 za sztukê: $9.90 1 Milkshake w cenie $1.95 za sztukê: $1.95 1 Cola w cenie $0.85 za sztukê: $0.85 Razem jedzenie i napoje: $12.70 Koszt ca³kowity z podatkiem: $13.65 Koszt ca³kowity z podatkiem i napiwkiem: $15.68