Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery] sortowanie wyników
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
zdzichu
Witajcie
Chciałbym stworzyć sortowanie w mojej aplikacji. Polega to na tym, że dla każdego wpisu mam inputa o klasie points - w której wpisuję ilość puntków.
Mam również pole o klasie position, i niej chciałbym, aby była wpisywana pozycja, wg. ilości punktów.
ogólny zarys jest taki:
Kod
$(document).ready(function() {
    $('.points').change(function() {//po zmianie ilości punktów dla dowolnego wpisu, chcę zmienić pozycję dla każdego wpisu
        for (var i=0; i < $('.points').length; i++) {//tu chciałem zapisać do tablicy po kolei każdą wartość
            points[] = $(this).val();
        };
    });
});

to oczywiście rozwiązanie niekompletne, i zapewne nie do końca działające... czy mógłby jednak ktoś pomóc rozwiązać mój problem? z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi...
erix
Ale chcesz zmienić pozycję na liście, czy po prostu wygenerować tablicę z posortowanymi wartościami?
zdzichu
tzn. nie chcę "fizycznie" zamieniać ich kolejności (nie jest to potrzebne) - chcę tylko zmienić wartość inputa z pozycją. Wystarczy więc tablica z posortowanymi wartościami, na jej postawie forem sobie ustawię pozycję dla każdego pola.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.