Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Edycja sklepu internetowego
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
ANTK
Stworzyłem sklep internetowy przy użyciu Quick.Cark od OpenSolution.
Chciał bym móc dodać pole, w którym wyświetlały by się produkty z kategorii highlights. Czyli tak, zaby zamiast zakładki highlights była ona wyświetlana cały czas, pod wyszukiwarką, po prawej stronie.
Chciał bym w tej kategori umieszczać produkty, które uważał bym za najatrakcyjniejsze, by zwiększyć zainteresowanie nimi.

Jest takie coś możliwe, bez znacznych ingerencji w sam silnik sklepu?

Produkty wyświetla skrypt, który pobiera dane produkty z listy wszystkich produktów, filtruje po ID i wypluwa na zewnątrz przez CSS. Wszelkie moje próby "na chłopski rozum" kończą się fiaskiem.

Jeśli rozwiązanie tego problemu jest na tyle skomplikowane, że wytłumaczyć laikowi się nie da, a na tyle proste, że doświadczona osoba zrobi to w przeciągu kilkudziesięciu minut, mogę nawet zapłacić za fatygę... na jakąś flaszeczkę winksmiley.jpg

http://antek.netiz.pl/antyki/
Sky_walker
znajdź fragment kodu generujący prawy panel (ten gdzie masz "szukaj" - będzie to gdzieś w divie o id "column") i pod kodem z formularzem wyszukiwania dodaj skrypt php (możesz go najpewniej wstawić normalnie między <?php a ?>) wyświetlający produkty z kategorii highlights - zwykłe zapytanie do bazy danych, ewentualnie poszukaj w googlach "mysql RAND()" i to wraz z LIMIT 0,3 powinno dać ci losowe 3 produkty. Gotowe smile.gif
ANTK
Ta strona nie ładuje nic z MYSQL :/

Jest plik php, w którym są produkty i z niego są pobierane i potem przetwarzane, ale w niezrozumiały dla mnie sposób. Bo jedyne co poszczególne strony rożni od siebie, to id, a nie wiem w jaki sposób to id jest przekazywane do skryptu, który z wszystkich towarów wybiera te headlights. Chyba załamuje ręce... za wysokie chyba jeszcze dla mnie progi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.