Ciupaska
15.07.2009, 15:59:47
Witam, czy jest tutaj ktoś kto pomógł by zintegrować pewny skrypt z forum opartym o Callisto?
Chodzi po prostu aby ten drugi skrypt korzystał z bazy użytkowników forum. Ktoś przykładowo rejestruje się na forum, a tym samym zyskuje dostęp do skryptu z uploadem obrazów, opartym o mysql.
patryczakowy
16.07.2009, 12:25:57
I jak udało się? Może rzucisz jakieś podpowiedzi?
Fifi209
16.07.2009, 12:28:10
Cytat(patryczakowy @ 16.07.2009, 12:25:57 )

I jak udało się? Może rzucisz jakieś podpowiedzi?
On chyba szuka gotowego rozwiązania, więc powinien założyć temat w subforum szukam...
patryczakowy
16.07.2009, 12:40:45
To ja dopisze się do tematu i zadam swoje pytanie bo chyba dział odpowiedzni.
Chce zintegrować Callisto z portalem
Precyzując chciałbym aby zalogowanie na portalu powodowało zalogowanie na forum czyli aby wszystko korzystało z jednej bazy.
Jest może jakieś API do tego?
Lub jakich funkcji muszę użyć aby na portalu sprawdzić czy użytkownik jest zalogowany i w razie zalogowania pobrać jego id?
Znalazłem klasy odpowiedzialne za to jednak coś nie idzie mi skorzystanie z tych funkcji a nie chciałbym pisać swoich, aby w przypadku aktualizacji forum nie musiał jeszcze raz przerabiać tego tematu a poza tym poco wynajdować koło na nowo koro funkcje już są tylko wystarczy z nich skorzystać
Z góry dzięki za podpowiedzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.