Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co to jest za przejsciówka? Wielki problem :/
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
szasza
Kupiłem wczoraj dysk do swojego HP gdyż mam jeden 160GB i drugie miejsce wolne wiec zakupiel sobie 300GB. Dysk który kupiłem jest na sata i taki też jest ten 160GB ale żeby go zamontować w laptopie potrzebna jest taka przejściówka. Pokazałem ją na zdjęciu. A problem jest taki że nie wiem co to jest za przejściówka, szukalem wszędzie na allegro i kicha sad.gif Może ktoś mi napisac co to jest i jak ktoś ma jakieś linki gdzie kupić to też wdzięczny będę. Oto ta przejściówka:
zdjęcie 1
zdjęcie2
mydoom.h
1. Zdjęcia trochę niewyraźnie
2. Nie wygląda to na jakąkolwiek przejściówkę do dysków twardych.
sztosz
Podaj oznaczenia kodowe tych dysków twardych które masz. Bo to coś dziwnego jest. Zdjęcie 1 wygląda mi na normalne SATA z laptopa http://img.tomshardware.com/us/2006/04/07/...ctor-scheme.gif Ale zdjęcie 2 wygląda jakoś dziwnie.... Ani jak IDE (Paralel - ATA) ani jak SCSI :/

No i ktoś był wcześniej smile.gif @ARJ: Co to za styk z zdjęcia nr 2?
ARJ
styk ze zdjęcia nr 2 jest to jakiś ciekawy pomysł HP na podłączanie dysków. zamiast normalnego złącza sata/ata są jakieś dziwne przejściówki.
szasza
ARJ ma racje, to jakiś dziwny wymysł HP :/ żeby to jeszcze taką przejściówke można bylo dostać w sklepie to był by luz ale każdy jak mu to pokazalem to mnie siępytal kto to urwal tongue.gif Jak już robią takie wymysły to do drugiego miejsca na dysk tez powinni dać taką przejściowkę :/ a nie dali tylko jedną. No i chyba zostanie mi zakup obudowy zewnętrznej bo 89 za tą przejściówke to nie usmiecha mi się dać :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.