Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery/css] jquery + curvycorners i przezroczystość w IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
wujek_bogdan
Chce umieścić na stronie główny kontener z zaokrąglonymi brzegami, używam do tego jquery + plugin curvycorners. Wszystko jest pięknie zanim nie uczynię diva przezroczystym, wtedy w IE dzieją się cuda :/

Próbowałem na różne sposoby, za pomocą css i opacity (dla normalnych przeglądarek) i filter:alpha dla IE. Niestety pod IE nie działa to razemz pluginem curvycorners. Zostawiłem więc w spokoju opacity w css i użyłem starej sprawdzonej metody z przezroczystym pikselem png. Niestety wtedy wszystko jest przezroczyste poza obramowaniem narożników, które pozostają czarne. błąd jest znany autorom wtyczki. nie został jeszcze naprawiony.

znacie może jakieś inne dobre sposoby na zaokrąglone narożniki z przezroczystością (jakieś inne wtyczki do jquery, lub innego frameworka)?
cały div ma być przezroczysty razem z zaokrąglonymi brzegami. Od biedy pozostaje mi bawienie się w rounded corners za pomocą samego CSSa, ale przy większej ilości zaokrąglonych elementów to trochę męczące i mało wygodne.
erix
Spiffy corners?
wujek_bogdan
to jest sposób CSS-owy. Ja szukam jakiegoś javascriptowego rozwiązania.
znalazłem inną wtyczkę jquery. wydaje się być OK, ale nie u mnie nie chce działać w IE (na stronie projektu działa w IE). Co robię nie tak? w IE 8.0 w ogóle nie pojawia się biały div. przezroczystości jeszcze nie sprawdzałem... bo na razie nie widać diva winksmiley.jpg

TUTAJ jest strona testowa.
//edit: problem wydaje się być rozwiązany dzięki bibliotece mintAjax
działa w IE8. Nie wiem jeszcze jak w starszych wersjach.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.