Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Grafika a szerokosc strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
prest
Czesc wszystkim

Czy ktos moze wie jak zrobic aby gorna grafa rozciagala sie na cala szerokosc strony niezaleznie od rozdzielczosci , tak samo z dolna.
Otoz zrobilem stronke pod 800X600 ale chcialbym aby dolna i gorna grfaika rozciagala sie na cala szerokosc strony nawet w 1600X1200

i wygladalo to mniej wiecej ok

http://65.254.73.30/new/new.html

dzieki
Yacho
robisz detekcje rozdzielczosci i pod konkretna rozdzalke dajesz konkretna grafike... innej drogi AFAiK nie ma :/
eS...
musisz wyciąć malutki kawałek z konca dolnej i górnej grafy i włożyć to w
Kod
<td background="tutaj_ten_kawalek_wyciety.jpg" width="100%">//nie wiem czy 100% to już sobie dopasuj

ja tak mam rozciągnięte na www.artofvision.boo.pl zobacz na top
prest
Cytat
robisz detekcje rozdzielczosci i pod konkretna rozdzalke dajesz konkretna grafike... innej drogi AFAiK nie ma :/

brzmi swietnie a moglbys moze dac namiary domyslam sie ze to javascript
?

thx
Yacho
Cytat
Cytat

brzmi swietnie a moglbys moze dac namiary domyslam sie ze to javascript
?

thx

tak tak JS... powiem ci ze teraz nie mam gotowca ale w kursie HTML wg pckuriera bylo takie pokazne zbiorowisko skryptow JS - daje glowe ze na 100% gdzies na goglach bedzie...

A jak metoda zaprezentowana powyzej ?
prest
Cytat
musisz wyciąć malutki kawałek z konca dolnej i górnej grafy i włożyć to w
Kod
<td background="tutaj_ten_kawalek_wyciety.jpg" width="100%">//nie wiem czy 100% to już sobie dopasuj

ja tak mam rozciągnięte na www.artofvision.boo.pl zobacz na top

http://65.254.73.30/new/new.html dol wyglada w miare tylko cos mi gore niezbyt maly pasek i linia dzielaca obie grafy ale to pewnie niedociagniecia w przycinaniu w photoshopie lub image ready

dzieki
eS...
źle pociołeś ;] zrob to dokładniej, nie na szybciora !!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.