Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Google MAPS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
The Night Shadow
  1. var punkt_markera = marker.getLatLng();
  2.  
  3. document.getElementById('google_maps_x').value = punkt_markera.x;
  4. document.getElementById('google_maps_y').value = punkt_markera.y;

Witam. Powyższy kod pobiera współrzędne markera i wstawia do dwóch pól formularzy. Współrzędna x oraz współrzędna y.

Pytanie z mojej strony jest w zasadzie jedno. Mając tak zapisane współrzędne wstawiam je do centrowania wywoływanej mapy:

1. mapa.setCenter(new GLatLng({$x}, {$y}), 15);

Zmienne wstawiają się poprawnie, ale google maps wywala mnie do krajów bliskiego wschodu, a miał być we Wrocławiu.

Jak powinienem wstawić do centrowania mapy te zmienne żeby mapa centorwąła się na wczęsniej pobranych zmiennych markera?
kfc4
A może jednak dane wstawiają się niepoprawne? Wyciągnij co tam masz w tych zmienych i wklej na mapy.google.pl. Ewentualnie bezpośrednio do tej funkcji wstaw dane dla Wrocławia i zobacz czy poprawnie wyświetla.
The Night Shadow
Jak wziąłem google maps dał mi takie współrzędne:

51.120334,17.070866

W bazie mam takie współrzędne

51.1078852,17.0385376

jak wpisuje powyższe zmienne w google jest ok. Kod po wpisaniu wytgląda tak:

mapa = new GMap2(document.getElementById("mapka"),{mapTypes: [G_NORMAL_MAP,G_SATELLITE_MAP,G_HYBRID_MAP]});
mapa.setCenter(new GLatLng(17.0385376, 51.1078852), 15);

I centruje w błędnym miejscu.

Według strony http://web4you.com.pl/geofinder.php

Wrocław ma takie współrzędne:

GLat = 51.1078852
GLng = 17.0385376

Więc wszystko wygląda gites malina tylko przy ponownym wejściu do mapy (odczytnaiu zmiennych z bazy robi się jakiś miszmasz.
kfc4
Do jakiego kraju Cie wywala? Jeżeli do Jemenu to pomyliłeś x z y.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.