Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] preg_match
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nmts
Pobrałem z tej strony: http://www.game-monitor.com/sa-mp_GameServ...17.201.15:7777/ kilka przydatnych informacji przez preg_match i preg_match_all.
Ale nie umiem pobrać gracza z największą ilością fragów z tabeli Players Online.

1. preg_match_all("/<div class=\"fleft\">&nbsp;<\/div><div class=\"fleft\">(.*)<\/div><div class=\"pchng\"><\/div>/",$content, $king);
  2.  
  3. (
  4. [0] => Array
  5. (
  6. )
  7.  
  8. [1] => Array
  9. (
  10. )
  11.  
  12. )

Powyższe nie działa, ogólnie próbowałem wiele kombinacji, jak mogę wyciąć pierwszy nick z tej tabeli?
Pawel_W
jakbyś miał włączone error_reporting, to dowiedziałbyś się, że przed < i > trzeba dawać \ winksmiley.jpg

zrób taki wzór:
  1. '/\<div class="fleft"\>&nbsp;\<\/div\>\<div class="fleft"\>([^<]*)\<\/div\>\<div class="pchng"\>\<\/div\>/'

powinno działać, a jak nie to zamień ^< na ^\<
Wicepsik
Cytat(Pawel_W @ 17.08.2009, 22:06:58 ) *
jakbyś miał włączone error_reporting, to dowiedziałbyś się, że przed < i > trzeba dawać \ winksmiley.jpg

Nigdy nie dawałem przed < i > znaku \ i zawsze działało winksmiley.jpg
nmts
Brak slashów przed < i > w innych przykładach nie powodował problemów więc zastanawiam się czy masz rację. Wykorzystałem co mi dałeś ale nie działa, za każdym razem nic nie otrzymuje. :/
Wicepsik
Napisałeś zły wzór do wyciągania danych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.