Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cms dla portalu miejskiego
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
karis
Jaki cms dobrze sprawdzi się w następującym zastosowaniu:

Nieoficjalna strona miasta

- Aktualności
- Dodawanie przez użytkowników newsów
- Dużo modułów: ( katalog firm, giełda ofert lub ogłoszenia, forum etc)
- Bardzo ładny i darmowy szablon, coś podobnego układem do WP.pl chodzi mi o typ Magazine.
- Dobra galeria
- System widgetów (na stronie głównej mogę umieścić takie widgety jakie chcę: np ostatnio dodane ogłoszenia, ostatnie firmy w katalogu, ostatnie newsy, pogoda, kursy walut etc....)
- System ocen (ajax, gwiazdki)

Jeżeli macie propozycje to prosze pisać, ale zanim napiszecie coś np weź Joomlę, czy weź ThePortal 2, to podajcie konkretnie przykład takiego szablonu i modułów.
korek_a
http://www.drupal.pl/
f1xer
Joomla

Katalog firm: SOBI2
Nieruchomości: komponent property
Aktualności + moduły do prezentacji: zwykły komponent treści i np. narzędzia z gavick.com
Dodawanie newsów przez użytkowników: komponent edytora JCE odpowiednie ustawienie grup i layoutu edytora dla danej grupy
Forum: kunena forum lub zmostkowane phpbb3
system ocen: votitaly lub jeden z wielu wielu innych.
a co do szablonu to musisz poszukać ew. zlecić komuś zrobienie / poprosić o darmowe zrobienie layoutu.

Rozwiązanie podobne oparte o joomla 1.5.x: www.gazetta.gr

choć wspomniany wyżej portal oparty jest o joomla trzeba sporo czasu i umiejętności aby stworzyć portal oparty o ten CMS, który byłby w miarę wydajny przy zachowaniu wszystkich zalet tego CMS'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.