Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] opóźnienie wczytania strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
cheschire_kotek
Witam,

mam taki link
  1. <a style="color: white" href="index_.php" onClick="Effect.BlindUp('swap',{duration: 1.0});">więcej -&gt;</a>

problem jest bo zanim efekt się zrealizuje to index_.php jest już wczytany.
Podejrzewam, że powinienem wykorzystać setTimeOut, może coś takiego:
  1. setTimeout("parent.location.href='http://glinaidrewno.pl/index_.php';",1000)

ale że niewiele znam i rozumiem JS to nie wiem gdzie i jak to wsadzic. Czy jako funkcje, czy może da się jako a href="java script: setTimeout..." coś tam, jakoś tam?

Z góry dziękuję,
Tomek

Udało mi się w googlach znaleźć rozwiązanie:
  1. <script type="text/javascript">
  2. function timedRedirect(redirectTo, timeoutPeriod) {
  3. setTimeout("location.href = redirectTo;",timeoutPeriod);
  4. }

oraz link:
  1. <a href="java script:void(0);" onClick="java script:timedRedirect(redirectTo='index_.php',timeoutPeriod='1000'),Effect.BlindUp('swap',{duration: 1.0})">więcej -&gt;</a>

Teraz problem mam nowy choć podobny, przy ładowaniu index_.php. Mam funkcje:
  1. <script type="text/javascript">
  2. Event.observe(window, 'load', function() {
  3. Effect.SlideDown('down',{duration: 1});
  4. });
  5. </script>

w FF zanim efekt się zakończy pojawia się cała zawartość div 'down'. W iE sprawa ładowania wygląda tak, że najpierw pojawia się zawartość div a potem płynnie wykonuje się efekt. Da się coś z tym zrobić?

Matte
Źle wykonujesz funkcję opóźniającą. Tak powinno to wyglądać.
  1. <a href="java script:void(0);" onClick="java script:timedRedirect('index_.php',1000),Effect.BlindUp('swap',{duration: 1.0})">więcej -&gt;</a>
#luq
Sorry ale muszę.

Matte, cheschire_kotek po cholerę to <a/>? <a/> jest do linków! Konstrukcja
Kod
href="java script:void(0);"

jest bezsensowna, tak samo jak zresztą
Kod
onClick="java script:

Nie lepiej
Kod
<span onclick="timedRedirect('index_.php',1000),Effect.BlindUp('swap',{duration: 1.0})">więcej -&gt;</span>
Matte
#Luq, zwróciłem uwagę co ma źle. Ale fakt, powinienem zwrócić uwagę na tag <a> ; )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.