Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skryptu lub porady
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Lejto
Chcę na forum opartym na phpbb zrobić płatności paypal.
Chodzi o to że dana wiadomość jest zablokowana i zostanie odblokowana dopiero po zapłaceniu na paypal.
Udzieli ktoś jakiejś wskazówki bądź czegoś innego? winksmiley.jpg

Pozdrawiam
drtom
Witam,
Dlatego ze mam podobny problem przylaczam sie do kolegi, czy ktos moze podac jakis przykladowy kod html do zastosowania platnosci Paypal na stronie.
Wszedzie szukalem, zarejestrowalem konta na sandboxie, ale nie do konca mi to dziala :/
Nie otrzymuje zadnych zmiennych z Paypala :/

Jesli mam w bazie uzytkownikow to czy mozna do paypala wyslac ze to uzytkownik o takim ID zaplacil i aby paypal po zaplaceniu odeslal do mojego pliku php w zmiennej, ID uzytkownika ktory zaplacil tak aby mogl sie wykonac dalszy kod tzn odblokowania konta.
Chcodzi mi o samo wysylanie zmiennych do i z Paypala, jak dostane zmienne z paypala to juz sobie poradze.

Pozdrawiam
Riklaunim
Gotowiec? Jak zapłacicie to ktoś zrobi... typowo komercyjne skrypty i modyfikacje rzadko są darmowe. Jak to zaimplementować samemu?
- stworzyć tablicę: id_user, id_temat zawierającą listę tematów, za które user zapłacił - które można mu wyświetlać (odpowiednie modyfikacje istniejących zapytań...). Do tego interfejs do płacenia - oparty o wybrany ID nieopłaconego tematu. API platnosci.pl czy paypal to nie jest technologia kosmiczna.
pgrzelka
robiłem kiedyś coś takiego
i za $ mogę zrobić jeszcze raz winksmiley.jpg
pgrzelka at gmail.com
drtom
Juz prawie mi sie udalo, mam jednak pytanie wysylam dane do paypala m.in L_NAME0=".$L_NAME0." wszystko dochodzi realizuje platnosc itd ale po przekierowaniu spowrotem na moja strone nie otrzymuje juz tej wartosci L_NAME0. Wszystkie inne daje mi sie uzyskac od paypala tzn date wplaty, dane placacego itp ale danych dotyczacych przedmiotu nie :/

W czym moze byc problem?

Pzdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.