Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][HTML][PHP]Pasek ładowania strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
drobny2992
Witam Wszystkich

Mam poważny problem. Wygląda on następująco: muszę zrobić na stronie www w html-u pasek postępu ładowania zdjęć. Tzn. musi być informacja że np. proszę czekać ładowanie strony (i lecą procenty załadowania strony). Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi Nie wiem w jakim języku to zrobić:/ umiem html-a bardzo dobrze i trochę zacząłem się bawić z php. Czekam na Wasze pomysły. Dziękuję za pomoc
wookieb
nie zrobisz tego w php albo html. Takie rzeczy możesz zrobić na stronie zrobionej we flashu.
drobny2992
No oka jak to zrobić?? biggrin.gif
wookieb
Poznac flasha i ActionScript?
Skie
W sumie można by to zrobić też w JS, ale na zasadzie ile obrazków zostało preloadowanych w porównaniu do wszystkich na stronie. Dokładniej się nie da w JS.
erix
Cytat
Dokładniej się nie da w JS.

Każdy obiekt w document.images ma metodę onload. Zliczasz wszystkie obrazki do przeładowania, mapujesz onload i zmniejszasz liczbę pozostałych do załadowania. Procenty chyba wyliczysz? tongue.gif
thek
Hmmmmmm... Zastanawiałem się nad loaderem w php i w sumie musiałbym kiedyś spróbować jedno rozwiązanie... Mianowicie chodzi mi o odpowiednie zastosowanie funkcji buforujących (ob_* i flush). Ale zastanawiam sie jeszcze nad sensownością tego rozwiązania winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.