Przyglądając się głębiej stronom WWW, które przeglądam na co dzień, doszedłem do wniosku, że strony wykorzystujące jedynie CSS do ubarwiania strony wymiękają. (Tylko co robić, jak komuś nie za dobrze idzie grafika?

).
Jak już używać obrazków do upiększania strony, to można zacząć od ramki, która ją otacza. Wykorzystanie reguł powtarzających element w zależności od rozmiarów kontenera to błahostka. Problem niestety pojawia się przy rozważaniu rozmiarów strony. Niektórzy już rezygnują z monitorów i pracują na telewizorów, a z drugiej strony są osoby pracujące na starych CRT w rozdzielczości max. 1024x768. Przy czymś takim trudno stworzyć stronę, która ładnie wyświetlałaby się na jednych i drugich ekranach.
Dobrze, wyjaśniłem już głębię mojego problemu, a teraz o co mi naprawdę chodzi:
Czy da się stworzyć płynny układ oparty o obrazki?
Chwila zastanowienia i pojawia się w głowie coś takiego:
<div id="top"> <!--Posiada lewy górny róg--> <div id="top_width"></div> <!--Elementy ramki rozszerzające się zgodnie z rozdzielczością przeglądarki--> <div id="top_right"></div> <!--Prawy górny róg-->
<div id="left_panel"></div> <!-- Lewy panel posiada po lewej elementy ramki --> <div id="right_panel"></div> <!-- Lewy panel posiada po lewej elementy ramki -->
<div id="bottom"> <!--Posiada lewy dolny róg--> <div id="bottom_width"></div> <!--Elementy ramki rozszerzające się zgodnie z rozdzielczością przeglądarki--> <div id="bottom_right"></div> <!--Prawy dolny róg-->