Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapamiętywanie danych
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Largo
Witam,

Mam system transakcyjny, który wymaga 3 danych:
  • Ilość FG
  • Komentarz
  • Hasło
Po podaniu komentarza zapamiętuje te dane. Dlaczego? Czy da się to wyłączyć? Każda zmiana wartości powoduje zapis przez Firefox. Istnieje atrybut w CSS lub xHTML do wyłączenia zapamiętywania tego?

Pozdrawiam,
Largo
Void
To się nazywa autouzupełnianie smile.gif

Jest w html taki atrybut autocomplete="off", który powinien to wyłączyć. Ale z tego co wiem powoduje błąd validatora. Są jakieś rozwiązania javascriptowe do tego, poszukaj w googlach.
Largo
Witam,

Dokładnie. Znalazłem informacje na temat autocomplete i dodanie tego atrybutu dla pola z hasłem rozwiązuje problem. Kwestia JS? A co ona miała by zmienić

PS. Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź i to faktycznie zadziałało. Oto rozwiązanie - Wyłącz autouzupełnianie!

Pozdrawiam,
Largo
Void
Cytat(Largo @ 22.09.2009, 18:32:06 ) *
Kwestia JS? A co ona miała by zmienić

użycie JS zmienia jedynie to, że html waliduje się poprawnie (bo atrybut autocomplete wywala błąd walidacji). Wadą jest tylko to, że nie każdy może mieć włączony js tongue.gif Zresztą na tej stronie, którą znalazłeś podane jest nawet takie rozwiązanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.