Mam taki kawalek kodu kontrolera :
function MailboxController ($model,$postvars=null, $session=null) { MailboxView::__construct($model); $this->header(); if($postvars['check'] == 'ok') { $_SESSION['login'] = $postvars['login']; $_SESSION['pass'] = $postvars['pass']; if(($_SESSION['connId'] = $this->model->connect('gmail.com',$_SESSION['login'],$_SESSION['pass'],'993','imap')) == false) { $this->login(); } else { $_SESSION['logged'] = 1; $this->menu(); $this->inbox(); } if(!($this->model->connect('gmail.com',$_SESSION['login'],$_SESSION['pass'],'993','imap')) == false) { $this->menu(); $this->message($postvars['naglowek'][0]); } } elseif($_SESSION['logged'] == 1) { if(!($this->model->connect('gmail.com',$_SESSION['login'],$_SESSION['pass'],'993','imap')) == false) { $this->menu(); $this->inbox(); } //dalszy kod.....
No i teraz nie wiem czy to co tutaj sie dzieje jest poprawnie zrobiona obsluga sesji, bo w zasadzie polega to tutaj na tym ze zmienne sesyjne za kazdym razem gdy uzytkownik przechodzi do innego widoku sa przekazywane do funkcji ktora laczy sie ze skrzynka mailowa na serwerze, wiec z kazdym przejsciem nastepuje jakby nowe polaczenie z serwerem i nie wiem czy jest to poprawne rozwiazenie..... Jak moznaby usprawnic ten system ? jesli potrzebne sa jakies inne pliki ktore chcecie zobaczyc prosze dac znac...