Tak, więc wstawiłem na stronę tzw. jeżdżące menu. Wszystko działa w nim tak jak należy, jednak jest mała niedogodność. Chce aby menu przy otwarciu strony było "zasunięte", a nie "rozsunięte".
Myślałem także nad tym aby forma w jakiej użytkownik zostawił te menu (czyli np. zasunięte) pozostawała taka sama przy przeskakiwaniu po działach, jednak musiałbym wprowadzić zbyt dużo zmian w całym kodzie strony - na co nie mam czasu.
Kod wygląda następująco:
jQuery(document).ready(function(){ $("#wsun").click(function(){ $("#wysun").show("normal").animate({width:"28px", opacity:1}, 200); $("#menu").animate({width:"0px", opacity:0}, 400 ); $("#panel").animate({marginLeft:"-250px"}, 400 ); }); $("#wysun").click(function(){ $("#menu").animate({width:"250px", opacity:1}, 400 ); $("#panel").animate({marginLeft:"0px"}, 400 ); $("#wysun").animate({width:"0px", opacity:0}, 600).hide("slow"); }); });
#menu { width: 250px; margin-top: 10px; float: left; overflow: hidden; color: #FFFFFF; background-image: url(images/js_menu_bg.png); background-repeat: repeat-y repeat-x; } #menu h2 { text-align: center; } #wysun { position: inherit; z-index: 2; left: 0; float: left; padding-top: 40px; display: none; width: 0px; height: 100px; cursor: pointer; } #wysun span { display: block; font-size: 24px; height: 30px; margin-top: 20px; padding: 10px 0 10px 10px; width: 20px; background: #333; filter: alpha(opacity=50); -khtml-opacity: 0.5; -moz-opacity: 0.5; opacity: 0.5; } #wysun span:hover { display: block; font-size: 24px; height: 30px; margin-top: 20px; padding: 10px 0 10px 10px; width: 20px; background: #333; filter: alpha(opacity=70); -khtml-opacity: 0.7; -moz-opacity: 0.7; opacity: 0.7; }
Jeśli chodzi o odnośnik do stronki, jak to wygląda na te chwilę - http://www.lnls.pl/mysttest/index.php
PS lnls.pl to także moja strona, po prostu chwilowo projektuje sobie nową stronę na tym FTP.
Z góry dzięki; czekam na odp.

Pozdrawiam.