napisalem cos takiego
SELECT p._id_kat,p._id_druzyny, d.id, d.nazwa, d.punkty, k.id,k.nazwa FROM druzyny d LEFT JOIN druzyny_polacz p ON p._id_druzyny = d.id LEFT JOIN druzyny_kategorie k on p._id_kat = k.id "); { ... }
problem tkwi w tym . ze jak dodaje w tabeli laczacej nowy rekord z id druzyny i id kategori to wyswietla mi rowniez nowa druzyne.
a chcialbym zeby po dodaniu np Realu do kategori wszystkie i klubowe w komorce (tabeli na str.) wyswietlalo mi do jakich kategori nalezy Real a nie wyswietlalo nowy wpis we wszystkich. Nie wiem czy w miare dobrze wyjasnilem.
Ogolnie wyswietlenie wszystkich graczy wg podanego id kategori nie ma problemu.
$sql=mysql_query(" SELECT p._id_kat,p._id_druzyny, k.id,k.nazwa, d.id, d.nazwa FROM druzyny_polacz p left join druzyny_kategorie k ON p._id_kat = k.id left join druzyny d ON p._id_druzyny = d.id WHERE p._id_kat='2' ");
Glownym problemem jest wlasnie te wyswietlenie druzyn z tabeli druzyny oraz info o przynaleznosci do kategori z tabeli laczacej!
Rezulat widoczny na foto

dodam jeszcze strukture tabeli
CREATE TABLE `druzyny_polacz` ( `_id_kat` int(11) NOT NULL, `_id_druzyny` int(11) NOT NULL ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2;