Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][HTML][PHP]skrypt php czytajacy z pliku do tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mitas
Witam wszystkich, mam taki problem, robię sobie taką prostą stronkę dla mojego ojca, i utknąłem w jednym miejscu, chciałbym napisać taki skrypt:
1. wyskakuje okienko logowanie (w którym wpisuje nazwę użytkownika i hasło)
2. Po poprawnym zalogowaniu mogę edytować wpis w tabeli, np. dodać nowego partnera tak jak na załączonym zdjęciu

mogą to być wartości np. dodawane z pliku, ale chodzi mi o to żeby były umieszczone w odpowiednich miejscach w tabeli

To by było wszystko, bardzo bym był wdzięczny za pomoc
Wolfie
Skonkretyzuj problem bo nie wiem o co Ci chodzi. Masz jakies pojecie o programowaniu w PHP i MySQL ? Bo jezeli nie to nikt tutaj za Ciebie raczej skryptu od zera nie napisze.....
mitas
chodzi mi o takie coś:
|--------------------------------------------------|
| wczytaj | wczytaj | wczytaj | wczytaj ...|
|--------------------------------------------------|

mam tak jak do góry podzieloną tabele na cztery kolumny i skrypt by wczytywał do każdej kolumny dane z pliku
najbardziej mi zależy jakiej funkcji użyć aby to wczytać w odpowiedni wiersz/kolumnę w tabeli
Wolfie
Tabela SQL z tymi samymi nazwami kolum ? chyba Ci sie cos pomylilo......
mitas
chodzi mi czy jest mozliwość wczytania do tabeli html (w odpowiedni wiersz kolumne) czegoś z pliku txt, czy tak trudno mnie zrozumieć ? smile.gif
dokładnie o to:
Takie coś
Wolfie
oczywiscie ze sie da, zapoznaj sie z funkcjami operacji na plikach i o tym jak umieszcza sie zmienne php w html.....do tego jeszcze pewnie Ci sie przydadza funkcje operacji na lancuchach znakowych tzw 'string'........no i pewnie dla ulatwienia tabele php smile.gif zeby mozna bylo przechowywac podzielony string, chyba ze caly tekst od razu chcesz wrzucac do danej kolumny to mozesz to pominac....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.