To masz na to 2 sposoby. Albo w pierwszej pętli while robisz tablicę z niezbędnymi danymi, jak tu już w kilku postach było, i w drugiej wypełniasz tymi danymi, albo robisz to co ja w ostatnim swoim poście, czyli składasz zapytanie już na poziomie tego pierwszego while, co jest moim zdaniem, bardziej optymalne. A czemu? Bo robisz całość w jednej, a nie dwóch pętlach. Przypatrz się postom dokładnie, bo jak dla mnie rozwiązanie w pierwszy sposób już masz podane od niemal początków przez moich kolegów tutaj, czyli:
$coś[] = $row['kolumna'];
}
Tak się wypełnia tablicę danymi, o których wspominasz. Ty jeszcze możesz jedynie potem usunąć duble używając array_unique() oraz eliminując ewentualny element pusty. Ale gdy Ci podali to rozwiązanie to stwierdziłeś, że "to nie to o co Ci chodzi". A czy w tej tablicy będzie jedna kolumna czy więcej kolumn to nieistotne. Elementem tablicy może być inna tablica. Po prostu nie znasz do końca możliwości języka chyba.
Dla mnie to nieistotne czy w pętli while podam do zapamiętania jedną czy kilka kolumn, to będzie i tak wiersz do którego się będę mogł odnieść jako $coś[0]['kolumna1'], $coś[0]['kolumna2'], jeśli tylko dobrze zapiszę to przy pobieraniu wyników. A zauważ, że Ci już takie rozwiązanie podali. Zwyczajnie zignorowałeś z powodu braku wiedzy rozwiązanie problemu zamiast je sprawdzić.
Nie dziwię się więc, że nikt nie potrafił Ci dogodzić z rozwiązaniem, bo zwyczajnie nawet nie sprawdziłeś, czy to jest to o co Ci chodzi. Jak widzisz, wisi ono już od iluś postów, ale ukręciłeś temu łeb twierdząc, że nim nie jest. Nagle teraz się okazuje, że chyba jednak tak bo przynajmniej z Twojego opisu jak mialo by ono wyglądać tak wynika.
EDIT: A to co zostało wyciągnięte przez zapytanie to JEST jedna wielka macierz wyników, tyle że zamiast do niej się odnosić jak zazwyczaj się uważa czyli: $wynik['wiersz']['kolumna'] używać można składni mysql_result($wynik, $wiersz, $kolumna).
To tylko inna forma zapisu, ale jak widać, przynajmniej niektórzy nie potrafią tego zauważyć. Bo czy forma zapisu jest istotna? Równie dobrze mogłem w pętli przeskakiwać wskaźnikiem ( mysql_data_seek ) i sobie odczytywać co chcę zamiast używać mysql_fetch_*, ale jest to mniej wydajne i manual o tym wspomina.