Dane są 2 tablice: $tab_lista oraz $tab_all
Obie tablice są jednowymiarowe i przechowują stringi. Jedyna różnica pomiędzy nimi polega na tym, że $tab_all posiada wiele zdublowanych wartości. Na czym polega problem ? Na tym, aby zliczyć ile powtórzeń poszczególnych wartości z tablicy pierwszej, znalazło się w tej drugiej. Wynikiem ma być tablica zawierająca wszystkie elementy $tab_lista z przyporządkowaną do nich liczbą powtórek (0 również wyświetlamy).
Pomyślałem, że dobrym pomysłem byłoby uzycie funkcji array_count_values na $tab_all, gdyż dokładnie czegoś takiego potrzebuje. Pojawił się jednak problem, gdyż wynikiem jest tablica posiadająca nadmiar danych (przypominam, że interesują mnie tylko elementy z $tab_lista).
Mój kod wygląda następująco:
$file_in1 = 'lista.csv'; $file_in2 = 'linki_2.csv';
Niestety pomysł z przecięciem tablic jest chyba średnio dobry, a w dodatku zapewne robię coś nie tak, bo wynikiem powyższego kodu jest pusta tablica. Tutaj wielka prośba do Was. Jako, że zacząłem bawić się w PHP dopiero 2 dni temu, nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Z góry wielkie dzięki